Як працює оновлене відділення хіміотерапії у Волинському онкоцентрі

. Суспільне Луцьк

У Волинському онкоцентрі запрацювало оновлене відділення хіміотерапії. Воно займає два поверхи та розраховане на 55 ліжок, — розповів Суспільному виконувач обов'язків директора онкоцентру Юрій Малімон.

На реконструкцію нового відділення витратили п'ять з половиною мільйонів гривень.

"Це були спонсорські гроші, гроші зі спецрахунка медзакладу і з бюджету обласної ради", — говорить Юрій Малімон. Додає: у відділенні вдалось збільшити кількість ліжок.

Оновлене відділення хіміотерапії розраховане на 55 ліжок. Фото: Суспільне Луцьк

Хіміотерапевтичне відділення перенесли в будівлю, розташовану на території онкоцентру. Облаштували палати, оглядові та маніпуляційні. Щодня сюди поступають до 35 хворих, – каже завідувач відділення Ігор Чоплак.

"У відділенні є дво-, три- та чотиримісні палати, вісім палат є з санвузлами, окремими туалетами та душовими. Є для персоналу сестринська велика, ординаторська сучасна", – говорить лікар.

На ремонт відділення витратили п'ять з половиною мільйонів гривень. Фото: Суспільне Луцьк

Леся Смолка із Берестечка, яка лікується у новому відділенні хіміотерапії, каже: "дуже багато людей було, а зараз нас двоє поки що в палаті, затишно, свіже повітря. Спочатку була тривога, а зараз ти розумієш, що тобі треба лікуватися, треба терпіння".

Нові палати просторі, — каже пацієнтка Леся Смолка. Фото: Суспільне Луцьк

Хіміотерапію у медичному закладі проводять в повному об’ємі. Зі слів Юрія Малімона, проблем з хіміопрепаратами поки що у лікарні не відчувають. Працюють на старих запасах.

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, у волинському онкоцентрі стаціонарно пролікували понад 200 переселенців, амбулаторно – 400.

Що відомо

  • Від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, волинські онкологи надали медичну допомогу 180 вимушено переселеним українцям. Обласний медичний центр онкології, який розрахований на 180 ліжок, працює у штатному режимі.
  • На початку березня у Волинському центрі онкології призупинили планові операції. Це було пов’язано з тим, що відділення реанімації перенесли у підвальне приміщення, бо часто оголошували повітряну тривогу і важко було спускати пацієнтів, які не могли самостійно пересуватися.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.