Ротація рятувальників: на Чернігівщину з Волині поїхала нова група піротехніків

. Група піротехніків, які вирушили на Чернігівщину. Фото: Держслужба з надзвичайних ситуацій області

Нова команда піротехнічної групи волинських рятувальників вирушила в Чернігівську область для розмінування території від вибухонебезпечних предметів.

Як розповів Суспільному телефоном речник головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій (ДСНС – ред.) у Волинській області Володимир Нестеров, п'ятеро фахівців вирушили на Чернігівщину 6 червня, а ротація з попереднім складом піротехніків відбулася 7 червня.

Група піротехніків, які вирушили на Чернігівщину. Фото: Держслужба з надзвичайних ситуацій області

У відеокоментарі на Facebook-сторінці ГУ ДСНС Волині заступник начальника групи піротехнічних робіт ГУ ДСНС Волині Віталій Гаврилюк розповів, що в команди, яка вирушила на Чернігівщину, бойовий настрій.

"Їдемо міняти, побачити своїх хлопців – два місяці не бачилися, та й самим попрацювати. Настрій бойовий, дух піднятий", – зазначив рятувальник.

Попередній команда піротехніків, які знешкоджували боєприпаси з 14 квітня, наразі повертається на Волинь. Як розповів начальник управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС Волині Олександр Никитюк, за тривалий термін виникла необхідність замінити особовий склад.

"Сьогодні відповідно до поставлених завдань Державною службою з надзвичайних ситуацій проводимо ротацію особового складу групи піротехнічних робіт. Ротація відбувається в Чернігівську область, де з 14 квітня наше відділення виконує поставлені завдання", – зазначив рятувальник.

Олександр Никитюк. Фото: Держслужба з надзвичайних ситуацій області

Як додав речник ДСНС області Володимир Нестеров, рятувальники поїхали в іншу область до окремого розпорядження керівника. На який саме термін – наразі невідомо.

Що відомо

  • 14 квітня на Чернігівщину також поїхала команда з п’яти фахівців піротехнічної служби волинських рятувальників.
  • 18 квітня в Нацполіції Волині повідомили, що співробітники відділу вибухотехнічної служби з Волині виконують завдання на Чернігівщині, виявляють та знешкоджують вибухові пристрої на деокупованих територіях.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.