"Розфарбуй свою Мрію": на Волині діти розмальовували дерев'яні літаки

. Суспільне Луцьк

У Княгининку на Волині організували творчий майстерклас. Майже 20 дітей-переселенців мали розфарбувати свою мрію. Малювали діти на іграшкових літаках, — розповіла Суспільному організаторка акції Олена Кузьмич.

Нині у Княгининівському ліцеї разом із дітьми живуть понад дві сотні переселенців.

Дітям роздали дерев’яні фігурки літаків, які символізують найбільше повітряне судно України – АН 225 "Мрія", а їхнім завданням було їх розмалювати.

У майстеркласі взяли участь 20 дітей-переселенців. Фото: Суспільне Луцьк

Ці літачки надіслали разом із гуманітарною допомогою від благодійників із з-за кордону. "Ми їх зберегли, тому що вони не яскраві, не всі їх хотіли брати, тому в мене виникла ідея їх розмалювати", — говорить художниця-волонтерка Наталія Грабовецька.

Частина дітей розмальовували літаки жовтим і блакитним кольорами, дехто додавав візерунки, квіти чи українську символіку.

На майстеркласі діти малювали свою мрію. Фото: Суспільне Луцьк

Дев’ятирічний Володимир Зарубайко приїхав з Харкова з мамою і бабусею. Тато хлопчика – захищає Україну. На літаку хлопець намалював прапор України. "Нам розповіли, що ці літачки продадуть і за ці гроші куплять великий літак, на якому зможуть літати люди", – каже Володимир Зарубайко.

Володимир Зарубайко намалював на літаку прапор України. Фото: Суспільне Луцьк

А 14-річна школярка Олена Факеєва з Бучі написала слово Україна англійською мовою і намалювала прапори України.

Організаторка акції Олена Кузьмич каже, що літачки, які намалювали діти планують продати на аукціоні, а виручені гроші перекажуть на відбудову українського літака "Мрія".

Що відомо

  • У гуртожитку Княгининівського ліцею почали приймати родини переселенців з середини березня. Тут готові забезпечувати людей житлом до кінця воєнного стану.
  • Ілюстрація Софійки Кравчук із Любомля, на якій вона намалювала український літак "Мрія" та дівчинку Марію, яка літає, стане новою поштовою маркою, яку в червні випустить Укрпошта.
  • У лютому російські війська знищили один із найбільших літаків у світі українського виробництва АН-225 "Мрія". Це сталося в аеропорту Гостомеля, де флагман української авіації перебував на ремонті. Його відновлення коштуватиме понад три млрд доларів.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.