За добу на Миколаївщині сталося вісім пожеж. Чотири з них унаслідок обстрілів військами РФ

. Фото: Ольга Руда

Протягом доби 18 травня в Миколаївській області сталося вісім пожеж, чотири з яких виникли внаслідок обстрілів територій Миколаєва та області російськими бойовиками. Піротехнічні групи вилучили 11 боєприпасів.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області.

Внаслідок влучання російської ракети у житловий сектор загорілося два будинки на вулиці 9-та Слобідська у Миколаєві. Рятувальники загасили пожежі на площі 50 кв. м та 15 кв. м.

Рятувальники 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини(ДПРЧ) ліквідували пожежу у приватному житловому будинку на вулиці Академіка Решетова у селі Білозірка Миколавського району. Площа загоряння склала 50 кв. м.

На площі 30 кв. м відділення Галицинівського загону місцевої пожежної охорони загасило пожежу дачного будинку на вулиці Садовій в Садово-виноградарському товаристві "Лимани".

У мікрорайоні Велика Корениха міста Миколаїв на вулиці Бугогардівський загорівся будинок. Черговий караул 19-ї ДПРЧ загасив пожежу на площі 40 кв. м. Причини загоряння встановлюються.

Двічі горіла суха трава: займання виникло на відкритій території за межами міста Новий Буг Баштанського району. Співробітники 20 ДПРЧ ліквідували пожежу на площі 1000 кв. м. Також горів сухостій на площі 250 кв. м за межами села Себине Костянтинівської територіальної громади. Обидві пожежі спричинило необережне поводження з вогнем.

Пожежні встановлюють причини займання сміття на полігоні твердих побутових відходів на Єланецькому шосе поблизу села Таборівка Бузької територіальної громади. Займання на площі 1 га ліквідували рятувальники 12-ї ДПРЧ із залученням водовозки та тракторів комунального підприємства "СОМ".

Піротехнічні групи протягом 18 травня відпрацювали 6 звернень та вилучили 11 боєприпасів російської армії. Загалом з початку повномасштабної війни на території Миколаївської області вилучено 1879 боєприпасів.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.