У Рівному переселенцям в гуртожитках надають безкоштовні юридичні консультації

. Такі консультації планують проводити регулярно/Фото: Суспільне Рівне

Фахівці Рівненського центру з надання безоплатної правової допомоги консультують вимушених переселенців у гуртожитках. Суспільному вони розповіли, що найчастіше люди звертаються до юристів з питаннями щодо оформлення статусу внутрішньо переміщеної особи. Такі консультації планують проводити постійно.

Один з тих, хто прийшов отримати консультацію — житель Херсона Ігор Гулай. Його авто потрапило в аварію.

"Суми, яку пропонує страхова компанія, на ремонт недостатньо. Юристи пояснили, як звернутися, інші кроки, адже такої в мене ситуації не було. В цьому місті я не знаю, до кого звернутися. Зрозуміло, що корисно хоч би направити людину", — сказав Ігор Гулай.

Для зручності переселенців, консультації надають одразу ж у гуртожитках. Фото: Суспільне Рівне

Вадим Мясілов евакуювався з сім'єю з Лисичанська, що на Луганщині. Його помешкання обстріляли 30 березня, родину зі зруйнованого будинку дістали рятувальники.

"Є питання, як частково відновити документи, що були втрачені в зруйнованій кімнаті. Зруйноване майно подали в Дію, видно, що його зареєстрували. Ну, надіємося, що буде компенсація", — розповів Вадим Мясілов.

Такий вигляд тепер має житло Вадима Мясілова. Фото: Суспільне Рівне

Зі слів адвокатки Ірини Приходько, найчастіше переселенці звертаються до юристів з питанням, як отримання статус внутрішньо переміщеної особи.

"Дуже часто виникають питання щодо соціальних гарантій, яка допомога надається. На сьогодні вже почали стикатися з питаннями встановлення факту смерті фізичної особи на території, де ведуться бойові дії. І, зокрема, з трудових питань", — повідомила адвокатка.

Такі безоплатні консультації, додала Ірина Приходько, у місцевих гуртожитках, де проживають внутрішньо переміщені люди, проводитимуть і надалі. За потреби переселенці можуть звертатись до Рівненського місцевого центру з надання безплатної вторинної правової допомоги, що на вулиці Кавказькій, 7 або телефоном 097-313-20-44 та 0362-62-07-88.

За даними мерії, станом на середину травня місто Рівне прийняло понад 15 тисяч переселенців.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram