У Полтаві прощаються із воїнами, що загинули у Запорізькій області

. Суспільне Полтава

Біля Свято-Успенського собору у Полтаві прощаються із дев’ятьма воїнами, які загинули на війні з Росією. Панахиду розпочали близько 11:00. Про це повідомила кореспондентка Суспільного з місця події.

Домовини накрили синьо-жовтими прапорами і розмістили їх на площі біля собору. Серед загиблих воїнів двоє старших солдатів – Євгеній Горенко та Євген Цуканов. А ще шість військових мали звання солдатів – Олександр Дерій, Олександр Шинкаренко, Микита Луговий, Сергій Коротченко, Дмитро Рябич та Юрій Гапула. Наймолодшому із загиблих – було 18 років.

На прощання прийшли рідні, близькі та побратими загиблих. Також небайдужі полтавці. Суспільне Полтава

Ці воїни загинули 6 травня поблизу міста Гуляйполе Запорізької області під час відбиття атаки російської армії. Про це розповів речник обласного центру комплектування та соцпідтримки Роман Істомін.

Ще один воїн, із яким прощаються, – старший солдат Олексій Баль. Він загинув 16 березня неподалік Запоріжжя під час обстрілів.

Воїни загинули в Запорізькій області. Суспільне Полтава

На панахиду до собору прийшли рідні, колеги та друзі воїнів. Шістьох бійців поховають на Затуринському кладовищі, інших – у місцях, де вони проживали. Це, зокрема, у Хорольській та Диканській громадах.

10 травня мають попрощатися також із Володимиром Кісельовим. Він – капітан Служби безпеки України. Загинув 7 травня. Панахиду мають розпочати о 13:00.