Андрій Шевченко поділився роздумами про вступ до армії та розчулився на словах про повернення сім'ї в Україну: відео

. Фото: Lars Baron/Pool Photo via AP

Шевченко вирішив, що продовжуватиме допомагати Україні в інформаційному просторі та за допомогою благодійності.

Колишній гравець і головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко поділився емоціями щодо повномасштабної війни, яка триває в Україні через вторгнення Росії.

У інтерв'ю LADbible TV Шевченко зізнався, що задумувався про те, аби піти воювати, але врешті зрозумів, що буде ефективнішим на іншому фронті.

"Так, я думав про те, щоб піти воювати багато разів, – сказав ексфутболіст. – Але це, мабуть, було б не найкращим рішенням. Найкраще рішення – використовувати мої зв’язки, говорити про війну, надавати гуманітарну допомогу, допомагати біженцям, створювати програми та спілкуватися з благодійними організаціями. Це те, чим я займаюся останні два місяці".

За словами Шевченка, його мрією нині є приїхати в Україну разом із сім'єю. "Я би дуже хотів знову привезти своїх синів в Україну", – поділився колишній тренер у розмові з італійським "5-им каналом" і не стримав сліз.

Проте частина родини Шевченка лишається в Україні, що "не є на 100% безпечним". "Ніколи не знаєш, коли прилетить ракета у твій дім, машину чи на дорогу, по якій ти йдеш, – пояснив Шевченко. – Але така нині ситуація, і більшості українців доводиться з нею жити".

Читайте також: Андрій Лунін дебютував за "Реал" у чемпіонаті Іспанії: пропустив з пенальті, відбив вихід сам-на-сам

Як у футболі реагують на війну Росії проти України

Читайте також: Вторгнення Росії в Україну, день 76. Текстовий онлайн