У двох районах на Рівненщині повертають демонтовані дорожні знаки

. Фото: Суспільне Рівне

На автошляхи Рівненщини повертають частину дорожніх знаків, які інформують водіїв про населені пункти та обмеження швидкісного режиму. Рішення про це 6 травня прийняла Рада оборони області. Демонтували вказівники у перші дні повномасштабного вторгнення армії РФ для дезорієнтації ворога на місцевості в разі прориву.

Перші дорожні знаки на трасі Київ — Чоп відновили у п'ятницю, 6 травня, після того, як Рада оборони області вирішила повернути на дороги частину вказівників. Назва населеного пункту на білому фоні вказує водіям, що швидкість варто зменшити до 50 кілометрів на годину.

"Рада оборони області прийняла рішення про відновлення вказівних знаків з обмеженням максимальної швидкості по всій території Рівненської області. А інформаційні знаки з вказанням населених пунктів — на території Рівненського і Дубенського районів", — коментує начальник , Віталій Коваль.

За словами речника Служби автодоріг області Дмитра Леонтіюка, це потрібно, зокрема, для роботи правоохоронців.

"Щоб поліція могла працювати в правовому полі по притягненню таких водіїв до відповідальності, ці заходи вже виконані і були виконані фактично негайно", — пояснює він.

У коментарі Суспільному перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький сказав, що, на його думку, ситуація із дотриманням ПДР на дорогах погіршилась, бо дехто з водіїв думає, що через війну правила скасовані. Хоча це не так.

Таку ж позицію щодо дотримання правил озвучує представник обласного управління патрульної поліції Рівненщини Сергій Коханюк.

"Проаналізувавши та обстеживши ділянки, зрозуміли, що контроль швидкісного режиму неможливий, якщо населені пункти не будуть позначені певними знаками або якісь певні дорожні умови не будуть сприяти тому. Тому було прийнято рішення на відновлення цих знаків", — зазначає начальник відділу безпеки дорожнього руху УПП Сергій Коханюк.

Після демонтажу у лютому, знаки відправили на зберігання. Відповідальні підготували вказівники до оперативного встановлення, розповідає Дмитро Леонтіюк. Поки що повернули не всі потрібні вказівники.

"Коли знаки потрібно було демонтувати швидко — в цей процес включилися і свідомі громадяни, і органи місцевої влади, зокрема, територіальні громади. Зараз ми бачимо, що частина знаків не зберігається на майданчиках підрядних організацій. Зараз районні військові адміністрації працюють з місцевою владою, тергромадами, аби повернути максимальну кількість цих знаків", — додає речник САД.

На Рівненщині планують також відновити роботу відеокамер і зважувальних комплексів.

Що відомо

  • Перший заступник керівника патрульної поліції України Олексій Білошицький в етері Сьогодні.Головне зазначив, що наразі ситуація із дотриманням ПДР на дорогах погіршилась.
  • В аварії, що сталася 3 травня на трасі Київ — Чоп, внаслідок зіткнення автобуса, бензовоза та мікроавтобуса загинуло 26 людей, 12 травмувалися. За даними Нацполіції, водій Mercedes-Benz Vito обганяв інше авто, виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з бензовозом. Потому уже авто із пальним виїхало на зустрічну та зіткнулось із пасажирським автобусом Setra. Ця ДТП стала наймасштабнішою за кількістю жертв на Рівненщині, повідомили Суспільному в Нацполіції області.
  • Пасажирка автобуса, яка травмувалась в аварії, попросила опублікувати її звернення до кермувальників, де закликала їх не йти на обгін, де немає можливості. Вона наголосила також, що потрібно встановлювати знаки обмеження швидкості руху.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram