"Наче були у відпустці". МЮ встановив два клубні антирекорди в АПЛ через поразку 0:4 від "Брайтона"

. AP

Найгірший результат в історії манчестерського клубу.

"Манчестер Юнайтед" встановив одразу кілька клубних антирекорди в англійській Прем'єр-лізі. Трапилося це за підсумками матчу МЮ проти "Брайтона".

Манкуніанці зазнали розгромної поразки у грі проти "Брайтона". Команда Ральфа Рангніка поступилася з рахунком 0:4, дозволивши супернику здобути найрозгромнішу перемогу в історії АПЛ.

Поразка "Брайтону" позбавила МЮ навіть математичних шансів на фініш у зоні Ліги чемпіонів (топ-4). І через неї манчестерський клуб оновив одразу два клубних антирекорди.

Які антирекорди встановив МЮ?

За тур до завершення чемпіонату Англії манчестерська команда має у доробку 58 очок. Це гарантовано найгірший результат в історії клубу в АПЛ.

До сезону 2021/22 найгіршим результатом МЮ в англійській Прем'єр-лізі були 64 очки, які команда набрала у сезоні 2013/14. Тоді манкуніанці з цим результатом посіли сьоме місце в турнірній таблиці та взагалі не потрапили у єврокубки.

Крім того, "Манчестер Юнайтед" вже оновив антирекорд за кількістю пропущених м'ячів у сезоні. За 37 турів МЮ пропустив 56 голів, тоді як попередній антирекорд - 54 голи - було встановлено у сезоні 2018/19.

Після поєдинку тимчасовий тренер МЮ Ральф Рангнік, який після закінчення сезону залишить посаду, наголосив, що незадоволений захисними діями команди, а також відношенням до гри.

"Справа не у майстерності окремих гравців. Ми доводили це в інших матчах, коли перемагали "Тоттенгем", "Вест Гем" вдома та перемагали "Лідс" на виїзді. Проблема - у недостатній енергійності та відсутності навичок оборони усією командою. В останньому матчі ми маємо показати себе інакше, адже для потрапляння у Лігу Європи нам потрібно одне чи три очки. [Проти "Брайтона"] ми іноді виглядали так, неначе вже знаходилися у літній відпустці - такого у матчі проти "Крістал Пелас" не має бути", - цитує слова Рангнінка BBC.

Що відомо

  • МЮ продовжує утримувати шосте місце в турнірній таблиці АПЛ, яке дає право зіграти у Лізі Європи з групової стадії.
  • Влітку 2022 року "Манчестер Юнайтед" отримає нового головного тренера - ним стане Ерік тен Хаг, що закінчує роботу з "Аяксом".
Читайте також: "Манчестер Юнайтед" підписав контракт з новим головним тренером. Він очолить команду влітку 2022-го
  • Останній матч сезону "Манчестер Юнайтед" проведе проти "Крістал Пелас" у неділю, 22 травня.