Війська РФ обстріляли колону цивільних авто на Харківщині, четверо загиблих

. Обстріляна російськими військовими автівка біля селища Старий Салтів, травень 2022 року. Фото: Харківська обласна прокуратура

Під час спроби евакуації з тимчасового окупованого Вовчанська російські військові 4 травня обстріляли колону з 15 цивільних автомобілів, в яких правоохоронці знайшли чотири обгорілих тіла.

Колону з приватними авто війська РФ обстріляли біля селища Старий Салтів Чугуївського району, повідомили в обласній прокуратурі.

Обстріляна російськими військовими автівка біля селища Старий Салтів. Фото: Харківська обласна прокуратура

6 травня місце автоколони оглянули правоохоронці.

"На узбіччі автошляху між населеними пунктами смт Старий Салтів та с. Верхній Салтів знайдено шість пошкоджених автівок та чотири згорілих трупи", — сказано у повідомленні.

Обстріляна російськими військовими автівка біля селища Старий Салтів, травень 2022 року. Фото: Харківська обласна прокуратура

Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Що відомо

  • Світлана Лактіонова, яка живе за кордоном, повідомила Суспільному, що 4 травня її мати та 20-річний брат виїхали з села Рубіжне Харківської області й потрапили під обстріл біля Старого Салтова. Телефоном брат сказав, що мати загинула від уламків скла у машині.
  • Суспільному відомо про ще одну сім'ю, яка 4 травня намагалася виїхати до Харкова і потрапила під обстріл. У загальній колоні їхали мати та двоє братів (7 та 14 років) Діани К., яка живе у Полтаві. За її словами, водій одного з автомобілів загинув одразу через вистріл у лобове скло. Родині вдалося дістатися до сусіднього села, їх відвезли у лікарню до тимчасового окупованого Вовчанська.