Відновлено електропостачання міст та селищ Луганщини, водночас окупанти знищують об’єкти водної інфраструктури

. Фото: Суспільне Житомир

На Луганщині окупанти перебили високовольтні лінії 4 травня ввечері артилерійським обстрілом — без електроенергії залишили близько 30 тисяч споживачів Сєвєродонецька, Лисичанська, населених пунктів Гірської та Попаснянської громад. Як тільки обстріли припинилися, аварійна бригада "ЛЕО" обстежила пошкоджену ділянку та частково відновила електропостачання людям.

Про це повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Він зазначив, що російські військові розмістили в мережі відеозапис, де руйнують виробничі потужності Попаснянського районного водоканалу. "Тож, віднедавна однієї з західних фільтрувальних станцій вже не існує. Населені пункти залишаться без води на довгий час. Потрібно будувати новий об’єкт інфраструктури", — наголосив Гайдай. Голова ОДА повідомив, що за добу рятувальники доставили населенню 73 тонни води.

Очільник Луганщини додав, що на сьогодні з газопостачанням залишаються шість населених пунктів — три повністю та три частково (45 375 абонентів), знеструмлені 38 населених пунктів — 26 повністю, 12 частково, загалом 123 154 споживачі перебувають без електроенергії.

Що відомо

  • На Луганщині безвісти зникли двоє рятувальників, які повезли людям воду в Нижнє.
  • Російські військові хочуть оточити Попасну, разом з іноземними найманцями вони намагаються пробити оборону українських бійців — успіху не мають. В місті вже ніде закріпитися.
  • У Білогорівці та Воєводівці тривають бої. Війська РФ не можуть перемогти українських військових.
  • Російські військові 5 травня обстріляли територію заводу "Азот"
  • На Луганщині немає жодної вцілілої заправної станції, складу з паливом, а також існує смертельна загроза при його транспортуванні.
  • Упродовж минулої доби, 5 травня, військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил відбили 11 атак армії РФ.
  • Війська РФ продовжують обстрілювати Луганщину з артилерії
  • На Луганщині під обстрілами залишаються близько 50 тисяч людей

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber