Місце перепочинку для військових: черкаські волонтери привезли будинки на колесах

. Суспільне Черкаси

Черкаські волонтери доставили з-за кордону два будиночки на колесах. Вони слугуватимуть для захисників тимчасовим місцем перепочинку, розповів голова громадської організації "Лад" Олексій Заволокін.

На початку весни один із будинків на колесах стояв на березі моря в Італії. Нині він у Черкасах, його відправлять військовослужбовцям. У ньому є два ліжка, холодильник, плита та шафи. Техніка може працювати від електрики або ж газу, розповів голова громадської організації "Лад" Олексій Заволокін.

Голова громадської організації "Лад" Олексій Заволокін. Суспільне Черкаси

"Це електроенергія, яка живиться від зовнішньої розетки, так само є і газове опалення, і газове оснащення".

Дім на колесах подолав дві з половиною тисячі кілометрів, аби дістатись України. Волонтерам його передав іноземець, який захотів підтримати українських воїнів.

"Мій волонтер Денис їхав повз вказаний кемпінг, зупинився і запитав у керівника, чи можна взяти один із будиночків на потреби України, він відгукнувся", – розповів Олексій Заволокін.

Будинки на колесах для українських військовослужбовців. Суспільне Черкаси

Один із них вже відправили на схід, інший, у повній комплектації, передадуть до тероборони Черкащини. За словами Олексія Заволокіна, військовослужбовцям часто бракує таких речей.

"Хотілося б щось для наших Збройних Сил, окрім бронежилетів та іншого обладнання, забезпечити комфортні умови перебування на передовій, тут можна провести тиху годину, перепочити в нормальних умовах, поспати", – пояснив Олексій Заволокін.

Волонтери планують привезти ще декілька мобільних будиночків, аби українським захисникам було комфортніше нести службу.

Всередині будинку. Суспільне Черкаси

"Нині наші волонтери перебувають за кордоном і займаються транспортуванням аналогічних будиночків до території України", – повідомив голова громадської організації.

Військовослужбовець Андрій сказав, що такий будиночок на колесах не замінить дім, але полегшить облаштування побуту.

"Доцільно такі будинки використовувати військовослужбовцям, оскільки не завжди є час навіть в тилу, не кажучи про бойові дії, облаштувати умови для швидкого проживання", – пояснив Андрій.

За словами волонтерки Людмили Єгорової, крім підтримки армійців, вони допомагають переселенцям гуманітаркою та з пошуком житла на Черкащині.

"Продукти харчування першочергово, медичні препарати, одяг, білизна – всі потреби ми намагаємося задовольняти. Це і допомога в поселенні, в оренді квартири", – розповіла волонтерка.

За словами Людмили Єгорової, нині люди об’єдналися і стали дружними, вони віддають усе, аби допомогти, часом віддають останнє.

Що відомо

  • 24 лютого о четвертій годині ранку Росія напала на Україну. Президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі.
  • Зранку 1 березня на Черкащині зафіксували чотири вибухи в Уманському районі. Життю черкаських військових, які отримали травми під час вибухів в Умані, нічого не загрожує.
  • 12 березня на Черкащині під час нічних авіанальотів збили ракету. Її уламки впали на подвір'я, пошкодивши будинок і кілька авто, травмованих немає повідомив керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.
  • На Черкащині в ніч на 16 березня збили ракету, повідомив радник керівника Обласної військової адміністрації Олександр Скічко. За його словами, травмованих унаслідок події немає.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також