250 переселенців пролікували у стаціонарі Полтавського онкодиспансеру

. Суспільне Полтава

До Полтавського обласного онкодиспансеру звернулося понад 2 тисячі пацієнтів, які переїхали через повномасштабну війну. Усім надають допомогу безплатно, розповів Суспільному гендиректор закладу Орест Вовк. Приймають і тих переселенців, які не мають направлень чи документів.

Із 12 квітня у Полтавському онкодиспансері лікується харків’янка Яна Сорокіна.

"Я із Салтівки (мікрорайон у Харкові – ред.), ми сиділи пів місяця у підвалі. Поїхали за місто, лікування зупинилось. Потім ми приїхали в Полтаву. Тут я промені проходжу (променеву терапію – ред.) так, так, таблетки гормональні, будемо ще хімію далі робити", – говорить жителька Харкова Яна Сорокіна.

Переселенки, що лікуються у стаціонарі Полтавського онкодиспансеру. Фото: Суспільне Полтава

Допомогу надають і тим, хто не має документів, каже гендиректор онкодиспансеру Орест Вовк.

"Медична сфера зараз достатньо цифровізована. Пацієнт вноситься у базу якусь даних, до яких доступ має тільки, наприклад, сімейний лікар чи онколог. І ми через цю базу можемо знайти пацієнта із будь-якої точки, де він раніше уже фігурував із тим чи іншим діагнозом", – пояснює Орест Вовк.

За його словами, приблизно 250 переселенців пролікували у стаціонарних відділеннях.

Іван Ісмайлов з Харківщини. Суспільне Полтава

"Мені призначили променеву терапію. 23 лютого першу променеву терапію пройшов у Харкові, 24 – почалася війна. І потім я приїхав продовжити тут, у Полтаві", – каже житель Харківщини Іван Ісмайлов.

"Мені треба було проходити це лікування, і, звісно, найближчий онкодиспансер був у Полтаві. Я спочатку боялася їхати. Думаю: як воно усе вийде. Але мені сподобалось те, що прийняти швидко, оперативно і відразу почали проходити ці сеанси", – говорить жителька Харківщини Олена Баєва.

За словами гендиректора онкодиспансеру, обстеження для пацієнтів безплатні.