Майже 16 тисяч прикарпатських випускників зареєструвалися на проходження єдиного мультипредметного тесту

. Ілюстративне фото: Unsplash

На Івано-Франківщині майже 16 тисяч випускників зареєструвалися на проходження єдиного мультипредметного тесту. Цьогоріч — це альтернатива ЗНО. Його учні складатимуть у 26 навчальних закладах Прикарпаття, розповіла голова обласної військово адміністрації Світлана Онищук.

З її слів, у всіх пунктах складання іспиту є укриття. Цей критерій був принциповим під час відбору ліцеїв, у яких випускники писатимуть тест.

У 2021 році на ЗНО з української мови та літератури зареєструвалися 5 047 франківських абітурієнтів — найбільше за 14 років проведення незалежного оцінювання.

Що відомо

Через війну РФ проти України змінився алгоритм вступної кампанії. Школярі в комп'ютерному форматі напишуть національне мультипредметне тестування (НМТ), що складатиметься з блоків з української мови, математики та історії України (по 20 запитань).

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!