Олімпієць з Волині служить у теробороні та готується до чемпіонату Європи з легкої атлетики

. Суспільне Волинь

Майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, учасник Олімпійських Ігор 2020 Іван Банзерук нині служить у лавах тероборони та паралельно готується до чемпіонату Європи з легкої атлетики.

Суспільному спортсмен розповів: через війну місяць не тренувався. Вже десятий рік чоловік служить за контактом у Державній прикордонній службі України.

Нині Іван Банзерук готується до змагань зі спортивної ходьби на дистанції 35 кілометрів. Займається спортсмен під керівництвом заслуженого тренера України Володимира Яловика.

Легкоатлет Іван Банзерук з тренером Володимиром Яловиком. Суспільне Волинь

"Він виходить на пристойний результат, вже зараз може показувати хороший результат на коротші дистанції, але не на таку дистанцію, як він готується – 35 км ще треба попрацювати", – говорить тренер.

Іван Банзерук розповів, що після перерви завжди тяжко починати тренування. Проте до змагань на чемпіонаті Європи з легкої атлетики, який відбудеться у серпні в Мюнхені, — говорить, — виступить достойно.

Що відомо

  • На Олімпійські ігри-2020 у Токіо поїхали восьмеро волинян. Серед них був волинський легкоатлет Іван Банзерук. Народився спортсмен 9 лютого 1990 року в селі Воєгоща, Камінь-Каширського району.
  • Іван Банзерук виступав на Олімпійських Іграх-2016 в Ріо-де-Жанейро, там посів 39 місце у ходьбі на 50 кілометрів.