Американські інженери зібрали дрон за малюнком Леонардо да Вінчі

. globallookpress.com

Інженери з Університету Меріленда зібрали дрон за створеним 530 років тому малюнком Леонардо да Вінчі. Про це повідомляє CNet.

Квадрокоптер Crimson Spin здатний злітати та переміщатися повітрям завдяки архімедовим гвинтам, як і задумав художник. Повітряні гвинти Леонардо справді можуть працювати, але якщо побудовані із сучасних матеріалів.

Починаючи з 2019 року, команда інженерів Університету Мериленду розробила та протестувала технологію у межах конкурсу на найкращий дизайн. Потім протягом півтора року член команди Остін Прете побудував Crimson Spin – квадрокоптер-безпілотник з використанням гвинтоподібної конструкції да Вінчі, і здійснив на ньому кілька коротких подорожей.

Austin Prete/University of Maryland.

В епоху Відродження літальний апарат могли б спробувати зібрати з дерева та шкіри, але вертоліт навряд чи відірвався б від землі, тим паче без компактних джерел енергії. Але сама концепція повітряного гвинта є життєздатною.

Американські інженери у своїй роботі використовували алюміній, пластик, електродвигуни, батареї та програмне забезпечення для розрахунку гідродинамічних характеристик, моделювання та управління прототипом.

Розробники вважають, що на основі цієї технології можна зібрати більший літальний апарат, який зможе підняти в небо людину. Однак існує безліч проблем, зокрема велика вага та потенційна нестійкість повітряних гвинтів.

Читайте також