До київської тероборони записалися близько 600 людей — КМДА

Ексклюзивно
. Андрій Крищенко. Фото: УНІАН

До лав київської територіальної оборони записалися вже близько 600 людей.

Про це Суспільному повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Андрій Крищенко.

"Приблизно до 600 резервістів, але ще багато потрібно, тому що чисельність резервістів значно збільшена з першого січня. Штат бригади у два рази збільшений. Ще кілька тисяч людей нам потрібні", — розповів він.

За словами Крищенка, щоб забезпечити пункти постійної дислокації, за програмою захисту столиці на рік виділено 40 мільйонів гривень, а на три — 110 мільйонів. У цей бюджет закладено кошти на приведення в належний стан необхідної кількості приміщень.

Водночас він відзначив, що наразі невідомі точні терміни завершення необхідної підготовки.

Що відомо

  • Станом на кінець січня територіальна оборона у прикордонних областях України сформована на 70%, відтак ці підрозділи вже здатні виконувати поставлені задачі.
  • 16 липня Верховна рада ухвалила проєкти законів № 5557 Про основи національного спротиву та № 5558 щодо збільшення чисельності Збройних сил України.
  • Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що до територіальної оборони у першу чергу набиратимуть громадян із досвідом військової служби.
  • У кінці грудня влада Києва повідомила про створення штабу територіальної оборони. Систему тероборони планують розгорнути найближчим часом.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!