Через ріст захворюваності на COVID-19 на Франківщині можуть закрити школи й дитсадки — ОДА

. Фото: Unsplash/Marco Fileccia

Якщо рівень захворюваності на COVID-19 та гострі респіраторні вірусні інфекції серед дошкільнят і школярів на Івано-Франківщині надалі зростатиме, навчально-виховний процес в області призупинять. Таке рішення ухвалили на засіданні ТЕБ і НС 18 січня, повідомляють на сайті облдержадміністрації.

Упродовж двох тижнів – з 3 до 17 січня 2022 року на Франківщині медики фіксують зростання захворюваності на COVID-19. Зокрема, за період із 10 до 17 січня медпрацівники зареєстрували 5 097 нових випадків захворювання, тоді як за попередній тиждень – 1 429. Захворюваність зросла у 3,5 раза, зокрема серед дітей – у 4,5, йдеться у дописі.

Згідно з показниками визначення рівня епідемічної безпеки, що розміщені на сайті Міністерства охорони здоров'я, станом 19 січня на Івано-Франківщині:

  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування складає 29,2% за норми не більше 20%;
  • рівень госпіталізацій на 100 тис. населення – 76% за норми не більш ніж 60%;
  • ріст госпіталізацій становить 92,9% за норми не більше 50%.
Що відомо: Івано-Франківщина перебуває на "помаранчевому" рівні епіднебезпеки

Крім того, у 54 громадах області ріст захворюваності складає понад 50% у порівнянні з попереднім тижнем (з 3 до 10 січня – ред.). З них у 21 громаді кількість виявлених позитивних випадків COVID-19 перевищує 70 за тиждень:

  • Богородчанська, Бурштинська, Івано-Франківська, Рогатинська, Солотвинська, Тисменицька, Тлумацька, Ямницька громади в Івано-Франківському районі;
  • Надвірнянська, Пасічнянська, Яремчанська – у Надвірнянському;
  • Косівська, Рожнівська – у Косівському;
  • Брошнів-Осадська, Долинська, Калуська – у Калуському;
  • Городенківська, Коломийська, Нижньовербізька, Отинійська, Снятинська – у Коломийському районі.
Що відомо: 17 січня у Болехівській територіальній громаді запровадили додаткові карантинні обмеження через збільшення кількості занедужалих на COVID-19 жителів

Якщо рівень захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та COVID-19 серед дітей дошкільного віку та учнів шкіл зростатиме, навчально-виховний процес призупинять. Також обмежать проведення розважальних заходів, публічних подій, діяльність закладів громадського харчування, інформують на сайті облдержадміністрації.

Що відомо

За минулу добу на Прикарпатті захворіли 1 575 людей на коронавірус. Це — найбільша кількість нових випадків COVID-19 серед областей України.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!