Святкування 30-річчя ВСУ: у Харкові військовим частинам вручать техніку і бойові знамена

. facebook.com/GeneralStaff.ua

6 грудня, на День Збройних сил України на майдані Свободи у Харкові військові частини отримають танки, бронетранспортери, броньованих автомобілі та бойові прапори.

Під час святкування Харків приєднається до телемосту з Києвом, Львовом, Одесою та Краматорськом, повідомили у пресслужбі Генерального штабу ЗСУ. Початок телемосту запланований на 18:00.

"В кожному з міст відбудуться демонстраційні покази новітніх зразків озброєння та військової техніки, церемонії вручення бойових прапорів та почесних найменувань військовим частинам, нагородження військовослужбовців державними нагородами", — сказано в дописі.

У Харкові військовим частинам вручать три танки Т-64БВ, 10 бронетранспортерів БТР-4Е та 10 броньованих автомобілів "Козак-2М1".

Почесні найменування та бойові прапори у Харкові отримають 38-й зенітний ракетний полк ім. генерал-хорунжого Юрія Тютюнника, 31-й окремий полк зв’язку та радіотехнічного забезпечення ім. гетьмана М. Дорошенка, 57-й окремий полк зв’язку, 70-й окремий полк підтримки, 3-тя окрема бригада зв'язку, Головний інформаційно-телекомунікаційний вузол.

Прессекретар президента України Сергій Никифоров та речник Харківської облдержадміністрації Сергій Кіш не змогли підтвердити Суспільному інформацію про те, що Зеленський буде на святкуванні 6 грудня в Харкові. Натомість речниця Управління СБУ у Харківській області Лілія Домашевська на запитання про приїзд президента відповіла: "Готуємось".

Що відомо

  • До 22:00 6 грудня у Харкові на площі Свободи на ділянці від вул. Сумської до вул. Трінклера заборонили рух транспорту.