На Житомирщині обрали туристичний логотип та брендбук області

. Фото: Facebook, Тетяна Вдовиченко

1 грудня у Житомирі відбулося засідання журі відкритого творчого конкурсу з розробки туристичного логотипа та брендбуку Житомирської області. На ньому визначили переможця громадського голосування. Про це Суспільному розповіла завідувачка сектору з туризму Департаменту культури, молоді та спорту облдержадміністрації Анастасія Ляшевич.

За її словами, до фіналу увійшли конкурсні роботи Тетяни Вдовиченко та Владислава Михайліва.

"На конкурс подали 10 робіт, – каже Анастасія Ляшевич. – Комісія за п'ятьма критеріями обрала чотирьох півфіналістів. 25 листопада автори чотирьох проєктів особисто презентували свої розробки. За результатами презентації визначили двох фіналістів".

Фото: Житомирська обласна рада

Переможця обирали під час відкритого громадського голосування, яке тривало протягом п'яти днів, з 26 по 30 листопада.

"За результатами громадського голосування, 48% – 342 голоси набрав брендбук "Житомирщина дивовижна" та 52% – 371 голос – "Житомирщина туристична", – каже Анастасія Ляшевич. – Відтак переможцем конкурсу став брендбук авторства житомирянки Тетяни Вдовиченко".

Фото: Житомирська обласна рада

"Я бачу Житомирщину кольоровою, багатою на локації і туристичні магніти, щасливою, привабливою і яскравою, як діамант, – каже Тетяна Вдовиченко. – Житомирщина має супер потенціал для розвитку і можливість стати сучасним впізнаваним туристичним брендом. Логотип Житомирщини має бути, як найвдаліше "фото", що передає красу, багатогранність і різноманіття області".

Фото: Житомирська обласна рада

Тетяна Вдовиченко. Фото: Facebook, Тетяна Вдовиченко

Фото: Facebook, Тетяна Вдовиченко

За словами Анастасії Ляшевич, переможниця конкурсу отримає грошову винагороду та статус автора туристичного бренду Житомирщини.

Анастасія Ляшевич. Фото: Житомирська обласна рада

Відповідно до Положення про конкурс, розробка туристичного логотипа та брендбуку Житомирської області збільшуватиме туристичний, інвестиційний потенціал та покращуватиме туристичний імідж області через популяризацію власного туристичного бренду.

Читайте також

  • На Житомирщині Людмила Білоцька виготовляє кошики з пакувальної стрічки.
  • На Житомирщині відтворили українську хату початку 19 століття.
  • Ірина Ратнер подарувала краєзнавчому музею Житомира 15 виробів з глини на єврейську тематику.

Читайте головні новини Житомирщини у нашому Telegram та Instagram