На Херсонщині попрощалися з учасником АТО, який помер від коронавірусу

. Фото: Павло Подобєд/Facebook

23 листопада у Золотій Балці, що на Херсонщині, попрощалися з учасником АТО Андрієм Щербиною (на псевдо Арій Андрій), який помер 17 листопада.

Чоловік помер від коронавірусу, який вчасно не діагностували, сказала Суспільному дружина померлого.

Провести в останню путь Андрія Щербину приїхали родичі й друзі з Херсона і Києва, прийшли мешканці Золотої балки, пише Павло Подобєд на своїй сторінці у Facebook.

Фото: Павло Подобєд/Facebook

"Згадали добрим словом справи покійного, а цих справ Андрій встиг зробити чимало: і для рідної Херсонщини, і для України. Це утвердження української мови на Херсонщині; боротьба із русифікацією, зокрема і його рішучі дії в сесійній залі Херсонської міської ради, коли Андрій не допустив голосування місцевих манкуртів за регіональний статус російської; внесок в розбудову УАПЦ та УПЦ КП на Херсонщині; це і його участь в народній декомунізації й, нарешті, захист України зі зброєю у руках від російських окупантів", - написав Павло Подобєд.

Фото: Павло Подобєд/Facebook

Що відомо:

  • Андрій Щербина народився 3 червня 1980 року. Був учасником революції Гідності, одним з перших стояв на Євромайдані у Києві. У травні 2014 року пішов добровольцем до полку "Азов", де прослужив рік.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber