На Івано-Франківщині відбулася екоакція "Олімпійський ліс"

. Суспільне Карпати

У Надвірнянському лісництві олімпійці та вихованці обласної дитячої юнацько-спортивної школи висадили понад 4 тис. дерев. Екоакція "Олімпійський ліс" відбувається на Івано-Франківщині вдруге. Цього року учасники використали п’ять порід дерев, які символізують п’ять континентів на олімпійському прапорі.

Учасниця акції Діана Волошин розповіла, що сьогодні садить білу ялицю. Дівчина каже, як спортсменка, переймається проблемами екології. Вона два роки займається боксом, а цього року стала призеркою чемпіонату України.

"Зараз я буду викопувати ямку, щоб ми могли помістити корінчик ялиці. Потім я легенько, акуратно її закопую і ногою затискаю, — розповідає дівчина. — Бережемо навколишнє середовище. Хочемо, щоб все тут було в деревах".

На Івано-Франківщині відбулася екоакція "Олімпійський ліс". Суспільне Карпати

Старший тренер дитячої юнацько-спортивної школи та учасник Олімпійських ігор в Афінах Віктор Поляков розповідає, що участь в такій акції бере не вперше.

"Як кажуть: "Якщо людина хоче щось вирішити в цьому житті — почни із себе". І ми показуємо це своїм прикладом, що треба берегти природу, дерева, треба спортом займатися. Тобто ми починаємо з себе", — сказав Віктор Поляков.

На Івано-Франківщині відбулася екоакція "Олімпійський ліс". Суспільне Карпати

Акцію "Олімпійський ліс" започаткували у 2019 році, розповідає президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка. Вперше її провели у Брошнів-Осадській територіальній громаді.

"Робимо це, щоб молодь розуміла, що треба берегти природу, тому що ми багато нашкодили сьогодні по світу. Треба зберігати ліси, зберігати природу, щоб майбутні покоління жили в нормальних умовах", — каже Сергій Бубка.

На Івано-Франківщині відбулася екоакція "Олімпійський ліс". Суспільне Карпати

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Ярошик розповідає, що сьогодні деревами засадили 1 га на території Надвірнянського лісництва. Тепер там ростимуть п'ять порід дерев: ялиця, дуб червоний, модрина, горіх чорний і дуґласія.

На Івано-Франківщині відбулася екоакція "Олімпійський ліс". Суспільне Карпати

"Ми будемо садити п’ять культур, які символізуватимуть п’ять кілець, тобто — п’ять континентів. І найцікавіше те, що ці культури підібрані за кольорами", — сказав Олег Ярошик.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини