36 дітей на 46 квадратних метрах навчається в першому класі 21-ої вінницької школи

. Суспільне Вінниця

36 дітей на 46 квадратних метрах навчаютьсяу першому класі 21 вінницької школи. За словами мами одного з учнів — Ірини Вітвіцької до останнього сподівалася, що буде 2 перших класи. З таким проханням зверталися до профільного міського департаменту.

У вінничанки Тетяни Ящишиної син навчається в першому класі. Каже, клас у якому навчаються діти замалий. Додає, взимку в класі взагалі не можна буде і повернутися, адже окрім верхнього одягу, буде ще і змінне взуття.

"Для фізкультури їм потрбно буде перезуватися та переодягатися в класі. Дітям це буде зовсім не зручно. Вони навіть боком не можуть там стояти", — каже Тетяна Ящишина.

"В умовах пандемії ми маємо таку скупченість дітей на 1 квадратний метр. Ми просимо лише про 2 квадратних метри на дитину і не більше 30 учнів у класі", — каже Ганна Поліщук.

Суспільне Вінниця

Вчителька початкових класів Тетяна Талаш, каже клас для такої кількості дітей — замалий.

"Їм не зручно, навіть посеред уроку вийти до туалету, то має піднятись пів класу. Не зручно виконувати фізкульт-хвилинку", — каже Тетяна Талаш.

У школі є приміщення під ще один клас. Втім, це ще один посадовий оклад вчителя, але вводити його недоцільно, каже Оксана Яценко. Додає, як альтернативу батькам пропонують перейти до інших шкіл у цьому ж мікрорайоні.

"Чому я кажу про порушення бюджетно-фінансової дисципліни, тому що існує постанова Кабінету Міністрів для вінницької-міської територіальної громади. Визначена розрахункова наповнюваність учнів у класі, вона складає 29 (+5) учнів для того, щоб із освітньої субвенції були виділені кошти на формування класу. Ті батьки, які дослухалися пішли до інших школи, а іншим це стало принципом", — каже директор міського департаменту освіти Оксана Яценко.

Суспільне Вінниця

За санітарними нормами з січня 2021 року, у закладах загальної та середньої освіти кількість учнів в класах не регламетована. Головне, аби були усі умови для навчання, зазначив перший заступник очільника Держпродспоживслужби області Олександр Сорочан.

Читайте також

  • Два заклади професійно-технічної освіти Вінниччини отримають гроші на модернізацію
  • Вінницький аеропорт отримав від держави перший транш на ремонт
  • Вінницький завод "Кристал" виставили на продаж