"Фіксуємо збільшення кількості ушпиталених пацієнтів з COVID-19". Репортаж із лікарень Франківська

. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

В Івано-Франківській міській лікарні № 1 90% хворих чи з підозрою на COVID-19 невакциновані. Про це Суспільному повідомила лікарка медзакладу Вікторія Рудник. Журналісти Суспільного з’ясовували ситуацію із заповненістю пацієнтів, хворих на коронавірусну інфекцію, у медзакладах міста.

Вікторія Рудник розповідає, що порівняно з минулим тижнем кількість пацієнтів з COVID-19 та підозрою на нього в Івано-Франківській міській лікарні № 1 зросла на третину.

Зараз у медзакладі перебувають 40 хворих з підтвердженим діагнозом COVID-19 та підозрою на нього. За словами Вікторії Рудник, упродовж минулого тижня за день у лікарню госпіталізовували приблизно вісім пацієнтів з підозрою на коронавірус.

"З 15 серпня ми фіксуємо збільшення кількості ушпиталених пацієнтів з COVID-19. Минулого тижня у відділенні було 25-29 пацієнтів з пневмоніями, сьогодні їхня кількість зросла до 40. Перебіг захворювання не змінився. Люди поступають з високою температурою, з вираженим інтоксикаційним синдромом, кашлем, який починається на четвертий день захворювання. Переважно симптоми такі, як були і в попередні рази. Пацієнти менше втрачають нюх та смак", – каже лікарка медзакладу Вікторія Рудник.

Порівняно з минулим тижнем кількість пацієнтів з COVID-19 та підозрою на нього в Івано-Франківській міській лікарні № 1 зросла на третину. Суспільне Карпати

Четверо пацієнтів з COVID -19 та підозрою на нього перебувають у реанімації на кисневій підтримці, каже заступник директора міської лікарні № 1 Ярослав Кобиляк. Інші хворі з коронавірусною хворобою та підозрою на неї лікуються у терапевтичному відділенні № 1. Для пацієнтів у закладі передбачили 150 ліжок. За словами Ярослава Кобиляка, перепрофільовувати інші відділення поки що немає потреби.

"Якщо треба, то ми можемо розгорнути ліжка у відділенні терапії № 2 і у відділенні неврології. Це — 150 ліжок. Минулого року ми ще додатково відкривали відділення на базі дитячої лікарні і на базі гінекології", – каже Ярослав Кобиляк.

Читайте також: "У деяких районах Франківщини ситуація з COVID-19 — критична", — директор центру профілактики хвороб

В одному із терапевтичних відділень центральної міської клінічної лікарні залишилися ще десять вільних місць для прийому хворих на COVID-19. За словами лікарки медзакладу Любові Лосюк, коли ці ліжка займуть, доведеться знову перепрофільовувати інші відділення в інфекційні.

"У терапевтичному відділенні ще є 10 вільних ліжок. Якщо буде потрібно, будемо спостерігати збільшення кількості поступлень, тоді перепрофілюємо інші відділення. Перш за все – це терапевтичне відділення № 2. За потреби перепрофілюємо кардіологічне, урологічне та хірургічне відділення", – каже Любов Лосюк.

У центральній міській клінічній лікарні перебувають 37 пацієнтів із підтвердженим COVID-19. Суспільне Карпати

У центральній міській клінічній лікарні перебувають 37 пацієнтів із підтвердженим COVID-19. Понад 80% цих хворих — старші за 60 років. За словами Любові Лосюк, трьох пацієнтів з COVID-19 лікують у реанімації, інших – у терапевтичному відділенні № 1.

Міський голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків у коментарі Суспільному розповів, що зараз виконком очікує на засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій та Кабміну. Там визначатимуть карантинне зонування та обмеження, які вводитимуть для областей, що вийдуть із "зеленої" зони.

"З інформації, яку озвучує голова облдержадміністрації, на жаль, ми перевищуємо деякі показники і можемо опинитися або в жовтій, або в помаранчевій зоні", – каже Руслан Марцінків.

За даними обласного центру контролю та профілактики хвороб, протягом минулої доби на Івано-Франківщині медики зареєстрували 29 нових випадків захворювання на СOVID-19, три з них – у Івано-Франківській територіальній громаді.

Читайте також

  • На Прикарпатті готуються приймати пацієнтів зі штамом коронавірусу "Дельта"
  • "Чітке зростання захворювання на COVID-19": що кажуть медики про ситуацію у лікарнях Франківська

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини