В луцькій Галереї мистецтв презентували фотопроєкт "Леся і лучани"

. Суспільне Волинь

Презентація фотопроєкту "Леся і лучани" відбулась у луцькій Галереї мистецтв. Автор світлин - луцький фотохудожник Віктор Чухрай розповів Суспільному, що виставку приурочили до 150-річчя від дня народження Лесі Українки та з нагоди Дня міста.

Фотовиставку організували в рамках арт-проєкту "Лесиними стежками".

Луцька міська рада

Основна частина виставки – це світлини містян, які жили у Луцьку в другій половині 19-го століття. З цими людьми, каже автор експозиції, могла зустрічатись родина Косачів, коли жила в обласному центрі Волині.

Суспільне Волинь

"Обличчя цих молодих лучан, таких як Леся Українка і трохи старших, гімназистів, вони дуже такі благородні. Вони були всі не з простих людей, тому що не всі в ті часи могли собі дозволити фотографію", – розповів Віктор Чухрай.

Автор готувався до виставки пів року. Каже: ходив у музей, шукав старі світлини, фотографував їх. Потім ретушував та друкував на великоформатних аркушах.

Луцька міська рада

"Коли пан Віктор почав навідуватись в музей, відбирати фотографії для свого проєкту, хотілося ділитися, розповідати все, що я знаю. Слухати, що знає він", – каже наукова співробітниця Волинського краєзнавчого музею Людмила Завада.

Окрім портретів, на виставці представлені декілька сучасних пейзажів.

Фотопроєкт "Леся і лучани" можна оглянути у Галереї мистецтв упродовж місяця.

Читайте також