На Вінниччині тривають роботи з будівництва мосту, який з’єднає Україну та Молдову

. Фото: Суспільне Вінниця

Роботи з будівництва мосту Ямпіль-Косеуць розпочали два тижні тому, — говорить директор підрядної організації Анатолій Вакар. Поки збирають дозвільні документи на розчищення території.

У планах зробити круговий рух на примикаючій до мосту трасі "Могилів-Подільський-Ямпіль-Бершадь-Умань", облаштувати під’їзний шлях протяжністю у 900 метрів, далі естакаду та уже сам міст протяжністю у 630 метрів. Його висота по опорах становитиме 40 метрів, — каже Анатолій Вакар.

"Для його будівництва знадобиться 9 000 тон високоякісних металевих конструкцій та більше 16 000 м³ монолітного залізобетону", — розповідає Анатолій Вакар.

Фото: Суспільне Вінниця

Вартість цього проекту — три мільярди 386 мільйонів гривень, — каже фахівчиня Служби автодоріг в області Ніка Чернега. Міст дасть можливість розвантажити прикордоний пункт Могилів-Подільський-Отач. Пропускна спроможність переправи становитиме 10 тисяч автівок на добу.

"Це буде масштабний прорив будівництва державного мостового кордону з пропускними пунктами. Це стане зручнішим для усіх подорожувати та розвивати країни", — каже Ніка Чернега.

Фото: Суспільне Вінниця

Чернега додає, міст через Дністер стане продовженням автошляху "Немирів-Ямпіль", а це 116 км. Зараз по усій протяжності цієї траси тривають поточні та середні ремонтні роботи. Тож, розповідає, міст і відповідна магістраль з’єднає дві столиці Київ та Кишинів. Будівництво мосту планують завершити до кінця 2022 року.

Читайте також

  • У Вінницю прибули військові льотчики США — для спільних навчань з українськими колегами
  • Вінницький тхеквондист вперше в історії представлятиме Україну на Паралімпійських іграх