До 30-річчя Незалежності України на Вінниччині вирощують яблука з тризубом

.

До 30-річчя Незалежності України у селі Мізяківські Хутори вирощують яблука з тризубом. Це спецзамовлення, каже агроном підприємства Руслан Заика. До цього в їхньому яблуневому саду вирощували яблука зі смайликами та логотипами фірм.

Яблука, груші та сливи в селі Мізяківські Хутори, вирощують із 2013-го. 4 роки тому на яблука почали клеїти наліпки.

"В саду побачили незвичне яблуко, почалося з пару сотень, в цьому році плануємо поклеїти 60 тисяч наліпок", — розповідає Руслан Заика.

Загальна площа садка 29 гектарів, тут 60 тисяч яблунь. Із зображенням тризуба планують виростити 5 тисяч яблук. На кожне клеють наліпку.

Окрім тризуба, на яблука клеють написи "I love you", логотипи фірм та "смайлики".

Аби виростити гарне яблуко, необхідно дотримуватись відповідних технологій.

"Шукаємо гарне яблуко, клеїмо на білу, очками до хвостика, прижимаємо, повертаємо у своє положення, бо так воно може бути жовте", каже Наталя Слободяник

Протягом робочого дня таких наліпок жінка клеїть близько 1000. А це до 250 кілограмів яблук. Фрукти з зображеннями дорожчі від звичайних на 50 % , — розповідає агроном Руслан Заика.

Додає, такі фрукти замовляють не лише з Вінниччини, а й з сусідніх областей. Яблука зі "смайликами" будуть у продажі в супермаркетах, а ось з тризубом купити не вдасться. Це — спецзамовлення. Чиє — комерційна таємниця.

Збирати яблука почнуть на наступному тижні.

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!