На Вінниччині мешканці села два тижні без газу. У чому причина

. Суспільне Вінниця

2 тижні мешканці села Борівка Могилів-Подільського району без газу. Постачання припинили, аби провести техогляд газогону, каже очільник підприємства ТОВ "Газовик" Михайло Ярошович.

Газу у Борівці немає з 2 липня. ТОВ "Газовик", з яким укладено договір, про відключення людей не попереджав, і заручниками ситуації стали понад 600 домоволодінь, каже староста села Михайло Слободянюк.

Суспільне Вінниця

За словами директора ТОВ "Газовик" Михайла Ярошовича, газопостачання призупинили через планову перевірок у газогону. Відповідне оголошення, каже, було опубліковано у місцевій газеті.

Суспільне Вінниця

"Згідно правил постачання раз у 5-ть років, потрібно зупиняти газопровід і робити опресовування, щоб знати, чи він дірявий, чи ні. Щоб була надійна робота, ми на 29 червня на 10 днів попередили населення в Чернівецькій газеті. Планувалося, що через 4 дні відновимо", — каже Михайло Ярошович.

Суспільне Вінниця

Газопостачання відновлять лише після перевірки системи. А для цього, каже, потрібно опломбувати газові лічильники в усіх домівках.

"Це можна зробити 1-2 дні. Того що відсотків 50% уже все зроблено і перекрито. Для того щоб розпломбувати, людям гроші не потрібно платити", — розповідає Михайло Ярошович.

Суспільне Вінниця

Зібрання тривало 4 години. Врешті дійшли згоди: перешкоджати опломбуванню лічильників не будуть. За таких обставин, каже Михайло Ярошович, — газопостачання в Борівці відновлять за тиждень.

Читайте також

  • Вінницькі рятувальники ліквідовували наслідки умовного викиду хлору
  • У школах та садочках Калинівської громади на Вінниччині заготовляють їжу на зиму