На Вінниччині стартували всеукраїнські змагання з велосипедного спорту

. Суспільне Вінниця

Всеукраїнські триденні змагання з велосипедного спорту стартували у селі Гущинці, що на Вінниччині. На відкритий чемпіонат України в парних перегонах зʼїхалися 150 учасників з різних областей. Про це Суспільному розповів організатор Костянтин Пастернак.

Суспільне Вінниця

Вінниччину представляють 7 спортсменів. Підготовка до чемпіонату була ретельною, тож результату, каже тренер вінницької збірної Василь Пастернак, очікують відповідного. Додає, ці перегони дають можливість учасникам заробити додаткові бали. А ще підготуватися до чемпіонату Європи і світу.

Суспільне Вінниця

Торік — через карантин — чемпіонат України з велосипедного спорту скасували. Сьогодні ж на нього зʼїхалися півтори сотні спортсменів. Зорганізувала чемпіонат федерація вінницького велоспорту, розповідає Костянтин Пастернак. Першого дня учасники змагаються у парних перегонах.

Суспільне Вінниця

"Вони мають проїхати 25 км найшвидше з найменшим часом. В індивідуальному заїзді, на відміну від змішаних, дозволені спеціальні велосипеди — з лежачим рулем, може бути і використання дискових коліс", — каже Костянтин Пастернак.

Суспільне Вінниця

За порядком на змаганнях спостерігає Нацгвардія, а за здоровʼям учасників — медики швидкої. Усі 150 спортсменів впоралися з дистанцією без пригод, розповів Костянтин Пастернак. Переможцями у парних перегонах стала команда з Черкас. За 31 хвилину вони проїхали відстань у 25 км. Вінниця ж посіла друге місце.

Суспільне Вінниця

Завтра учасники стартують з аеропорту "Гавришівка". Змагатимуться вже у груповій гонці. А в неділю, 18 липня, їздитимуть вулицями Вінниці. Тож на момент змагань з 10-ї ранку до 15-ї проспект Юності буде перекрито. Громадський транспорт рухатиметься в обʼїзд.

Читайте також

  • Вінницька "Нива" оновлює склад команди. Уже приєдналися чотири гравці
  • У Вінниці відбувся відкритий міський турнір з самбо