У Кіровоградській області на додаткову сесію ЗНО з біології не з'явився один учасник

. Суспільне: Кропивницький

У Кіровоградській області, під час додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання із біології, тестування склали 16 людей. Про це Суспільному розповіла старша інструкторка Ксенія Ліснічук. Усього зареєструвалися 17 учасників, один не з'явився.

Єдиний пункт тестування з біології в області – кропивницька школа №24. Перед тим, як зайти до пункту, в учасників перевірили документи. Всередині приміщення виміряли температуру.

Для учасників тестування приготували дві аудиторії.

За словами старшої інструкторки, коли учасник заходить до аудиторії, має показати інструктору паспорт або інший документ, за яким він реєструвався, зняти маску і показати своє обличчя для ідентифікації особи: "Зайшовши, кладе на місце для речей паспорт, бере воду, дві ручки, маску, антисептик і сідає на своє робоче місце".

На виконання 50 завдань тесту учасники мали за 2,5 години.

Бобринчанка Іванна Присяжна реєструвалася на додаткову сесію через хворобу під час основної.

Кропивничанка Наталія Красюк розповіла, що під час основної сесії хворіла на коронавірус: "Працюю в обласній лікарні вже 10 років. Хочу бути лікарем-фізіотерапевтом або лікарем-ерготерапевтом. Здаю ЗНО. Буду вчитися".

Знам'янчанин Олександр Панішко під час основної сесії проходив строкову службу в армії, тому не міг зареєструватися. Розповів, що в додаткову сесію складав математику: "До біології готувався через інтернет, тести минулих років писав. ЗНО мені потрібно, щоб вступити до вищого навчального закладу".

Що відомо

  • Розпочалася додаткова сесія 29 червня тестуванням з хімії, завершиться вона 14 липня тестуванням із географії, після чого розпочнеться вступна кампанія.
  • Додаткову сесію зовнішнього незалежного оцінювання організовують для учасників, які у день проведення основного тестування брали участь у міжнародних або всеукраїнських заходах, якщо людина у день основного тестування хворіла, через стихійне лихо, викрадення одного з документів, які треба для допуску на пункт тестування, через смерть рідних.

Читайте також