В Івано-Франківську за грантові гроші оновлять Геологічний музей

. ІФНТУНГ

Частину грантових грошей планують використати для оновлення приміщення Геологічного музею Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, який входить до топ-10 музеїв Прикарпаття, які варто відвідати.  

В Івано-Франківську за грантові гроші оновлять Геологічний музей. Facebook

Про це йшлося під час обговорення роботи над грантовим проєктом «Розвиток транскордонного співробітництва щодо популяризації об’єктів історичної та культурної спадщини на транскордонній території Румунії й України», - інформує пресслужба вишу.

На зустрічі також обговорювали 50 історичних та історико-культурних об’єктів Івано-Франківщини, які варто просувати. Зокрема, планують виготовити та поширювати інформаційну продукцію про пам’ятки історичної та культурної спадщини на транскордонній території, закупити сучасне обладнання для лазерного 3D-сканування, створити інформаційний веб-сайт тощо.

«Адже основна мета проєкту активізація і поглиблення співробітництва щодо дослідження стану, збереження та популяризації об’єктів історичної та культурної спадщини на транскордонній території Румунії й України, підтримання культурного діалогу між громадами Сучавського повіту та Івано-Франківської області, а також підвищення обізнаності туристів про історико-культурну спадщину двох регіонів», - каже координатор проєкту Микола Приходько.

До слова, два проєкти Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу обрано для реалізації в межах впровадження Спільної Операційної Програми Румунія – Україна 2014-2020.

Довідково. Реалізація Проєкту почалася 5 лютого цього року та фінансується Європейським Союзом в рамках Спільної Операційної Програми Румунія – Україна 2014-2020. Виконавці Проєкту: Сучавський Університет «Штефана чел Маре» (головний бенефіціар, м. Сучава, Румунія) та Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу – партнер. Загальний бюджет – 454 640,50 €, з них 409 176,50 € – внесок Європейського Союзу.