У Франківську зросте вартість проїзду. Що про це відомо

. Facebook/КП "Електроавтотранс" ІФ

11 червня в Івано-Франківську відбулися громадські слухання стосовно підвищення вартості проїзду в міському транспорті. Про це Суспільному повідомив начальник управління транспорту і зв’язку Івано-Франківської міської ради Андрій Гіглюк.

"Були певні невдоволення, громадськість висловила свою позицію, що все-таки підняття вартості проїзду болюче вдарить по їхньому гаманцю. Але ми розуміємо і перевізників. Вони пропонували підняти вартість ще минулого року, ми стримували ці процеси", – розповідає про слухання Андрій Гіглюк.

Проєктом рішення, яке виносили на обговорення, вартість проїзду за карткою "Галка" становитиме 6 гривень, оплата банківською картою або SMS-квиток – 8 гривень, готівкою – 10 гривень. Приватні перевізники пропонують збільшити вартість проїзду із 6 до 8 гривень. Представників пільгових категорій перевозитимуть безкоштовно у комунальному транспорті та з 10-ї до 16-ї години – у приватному. Після 16:00 у приватних автобусах можна скористатися трьома пільговими місцями.

За словами Андрія Гіглюка, це питання пропонують винести на розгляд виконкому 8 липня, і уже 12 липня нові тарифи мають вступити в дію.

Читайте також: В "Електроавтотрансі" пояснили, чому хочуть підвищити тариф на проїзд у комунальному транспорті

Серед основних причин здорожчання проїзду управлінець називає витрати на паливно-мастильні матеріали, витрати на заміну коліс та технічне обслуговування: "Вартість цих матеріалів збільшилася на 15,2 %, а то й 30 %. В тому числі збільшилася і мінімальна заробітна плата. Ми маємо проблеми із водіями, а саме – їхню гостру нестачу, бо багато виїжджають за кордон через малу заробітну плату і важкі умови праці".

Також Андрій Гіглюк додав, що на сьогоднішніх слуханнях ставили питання щодо тарифів для проїзду не лише в Івано-Франківську, але й у селах громади.

"Рішенням виконавчого комітету було прийнято, що на території нашої громади будуть курсувати тільки міські автобуси. Це означає, що і в місті Івано-Франківськ, і в населених пунктах нашої громади, буде дійсний один тариф", – каже начальник управління транспорту і зв’язку міськради.

Станом на сьогодні, в комунальному транспорті вартість проїзду за карткою "Галка" становить 4 гривні, оплата банківською карткою або SMS-квиток становить 5 гривень, готівкою – 6 гривень.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини