На Вінниччині відкрили 13 оздоровчих таборів

.

Цьогоріч на Вінниччині відкрили 13 оздоровчих таборів. Заїхати усі діти мають цими вихідними. Із понеділка, табори почнуть працювати за розкладом — каже заступниця директора обласного департаменту соціальної та молодіжної політики Ірина Коцюбівська.

Нині в оздоровчому таборі Ладижина 25 дітей з області, каже вихователька Олександра Побережець. Додає, через пізні останні дзвоники, більшість дітей приїдуть в суботу. Також, у зв'язку із карантинними обмеженнями, оздоровлення дітей має проходити виключно на вулиці.

"Режим дня: у 8 ми прокидаємося, прибираємо кімнати, йдемо снідати, зарядка, о 9 ранку, сніданок, а далі у нас гуртки ми малюємо, ліпимо, діти з бумаги різні вироби роблять, співаємо у нас є музичні інструменти. Потім у нас тиха година", — розповідає Олександра Побережець.

На територію закладу та до приміщення стороннім вхід заборонений, батьків теж не впускають каже директор Петро Мазур.

Додає, працівникам провели ПЛР-тестування на наявність COVID-19, опісля ті немають права покидати заклад протягом дитячої зміни, тобто 21 дня. Суспільне до кімнат, де уже живуть діти, не пустили.

Мазур додає, їхній заклад розрахований на 500 ліжко-місць, втім через пандемію, кількість місць зменшили до 400. Додає, торік вони працювали лише місяць.

"Ми попередні роки оздоровлювали за сезон 4 тисячі, 2 тисячі, то останні роки лише тисячу. Тоді у нас були ресурсів, щоб оплатити сантехніку та комуналку, то зараз у нас такої можливості немає" — розповідає Петро Мазур.

Школяр Максим Гопанюк разом із групою під музику робить руханку. Каже, до дитячого оздоровчого таборусанаторного типу, що в Ладижині, приїхав два дні тому. За цей час уже знайшов нових друзів.

У цьому таборі планується три заїзди по 21 дню. На Вінниччині оздоровчі табори працюватимуть до вересня.

Читайте також

  • На Вінниччині стартувало навчання фахівців у сфері протидії торгівлі людьми
  • СБУ провела обшуки у засновників "Партії Шарія"