"Щаслива лапка": фотопроєкт на підтримку безпритульних тварин провели у Вінниці

. Суспільне Вінниця

У Вінниці проводять фотопроєкт "Щаслива лапка". Зініціювала його вінницька волонтерка Діана Мороз. Розповідає, захід на підтримку безпритульних тварин проводить вперше. До участі запросила 25 родин, які взяли собі тварин з вулиці та організувала для них сімейну фотосесію.

Питання безпритульних тварин стосується кожного, каже співорганізатор проєкту Сергій Малачков. Додає, сам має собаку та двох котів, яких підібрав на вулиці.

"Перед тим як завести тварину, задайте собі питання: для чого? Багато заводять породистих, але це питання статусу. Тварина потрібно зовсім для іншого", каже Сергій Малачков.

Суспільне Вінниця

Влад Тимошков прийшов на фотосесію разом зі своєю собакою на прізвисько Йолка. Вони учасники фотопроєкту "Щаслива лапка". Йолка слухняна, знає команди — розповідає хлопчик.

Йолка в цій родині з'явилась 1, 5 роки тому випадково, розповідає мама Влада Юлія. Каже, побачила в інтернеті оголошення, вирішила поїхати і забрати цуценя собі. Окрім Йолки, господарі ще мають кота, черепаху та папугу.

"Вона сиділа в червоному капелюшку, маленька. Я побачила і зрозуміла, що не забрати не можу. Забрали, залишили,  залишились задоволені", каже Юлія Тимошкова.

Суспільне Вінниця

До фотосесії долучилась і родина Гончаруків. Собаку Стрілку забрали з вулиці три роки тому, каже Алла Гончарук. Відтоді, їхнє життя змінилось, додає жінка.

"Це не просто собака, яка просто не вміє говорити. Вона все розуміє, відчуває", розповідає Алла Гончарук.

Суспільне Вінниця

У проєкті взяли участь 25 сімей. Окрім фото, організатори змонтують два соціальних ролики про безпритульних тварин. Презентують їх в соціальних мережах.

Читайте також

  • На Вінниччині садівник вирощує китайську павловнію
  • На Вінниччині на подвірʼї волонтерки вбили трьох собак