Книга врятує життя: новинка від "ВСЛ" допоможе онкохворим дітям

.

10 гривень від вартості кожного примірника дитячої книги Наталії Ясіновської "Любов, дідусь і помідори" буде перераховано до благодійного фонду "Таблеточки" для допомоги онкохворим дітям в Україні – про це повідомляють у "Видавництві Старого Лева".

Видання з обкладинкою від художниці Катерини Сад та ілюстраціями-коміксами Вані Unicorn уже з’явилась у продажу.

"Це важлива книга про важливі речі. Про те, що допомагати – просто, – ділиться директорка зі стратегічних партнерств фонду "Таблеточки" Світлана Пугач. – Минулий рік показав нам, що взаємодопомога надважлива та є справжньою суперсилою. Суперсилою, якою володіє абсолютно кожен. Адже кожен з нас може бути чиєюсь опорою та надією".

Сам благодійний фонд згадується у книзі. За сюжетом, герої організовують в школі благодійний літературний вечір, а зібрані з квитків, печива і сувенірів гроші передають у "Таблеточки".

Книга письменниці Наталії Ясіновської розповідає історію тринадцятирічної дівчинки Олесі, розмірене життя якої змінюється, коли дідусь захворіває на рак. Залишившись з переживанням наодинці, Олеся за пропозицією нового шкільного вчителя починає вести блог, в якому ділиться своїми почуттями.

"Таблеточки" — благодійний фонд, який вже 10 років допомагає онкохворим дітям в Україні. Фонд працює в чотирьох напрямках: адресна допомога сім’ям, системна допомога дитячим онковідділенням, захист прав дітей і професійний розвиток медичного персоналу. Щомісяця під опікою фонду 500 сімей і 21 онковідділення по всій Україні. За час роботи фонду більше 5000 сімей отримали адресну допомогу.