Після протестів і голодування: як Коломийська центральна районна бібліотека відновлює роботу

. Зображення Eli Digital Creative з сайту Pixabay

Книгозбірня не працювала від початку року, однак відновлює роботу цього тижня. Відтепер установа матиме статус краєзнавчої, повідомив Суспільному Карпати заступник міського голови Коломиї Володимир Мельничук.

"На 15 квітня працівники колишньої центральної районної бібліотеки (у нас вона в мережі введена як краєзнавча) вже працевлаштовані й приводять до санітарних та естетичних норм приміщення. Маємо проблеми з технічним паспортом, юридичні, але це не зупиняє роботу бібліотеки", – розповів Володимир Мельничук.

Коломийська бібліотека отримала статус краєзнавчої, бо у її книжковому фонді є багато видань краєзнавчої тематики, сказала Суспільному завідувачка відділу інформаційних технологій і роботи з молоддю Ганна Біленчук. Такі книги можуть бути і серед тієї літератури, яку нещодавно отримала бібліотека від Українського інституту книги. Це понад 400 видань, доповнила колегу бібліотекарка Оксана Томич-Геник. У майбутньому, за її словами, бібліотечні фонди поповняться ще на тисячу книг.

Не тільки книги пропонуватимуть відвідувачам бібліотеки. Для них будуть організовувати майстер-класи з художниками і майстрами декоративно-ужиткового мистецтва.

"Хочемо співпрацювати з міжнародною асоціацією художників, яка діє під головуванням Володимира Бойківа. А він взаємодіє з ЮНЕСКО. Хоче до нас привозити туристів, які змогли б у нашій бібліотеці брати участь у майстер-класах, аукціонах з продажу творів мистецтва. Плануємо працювати не тільки з художниками, а й різьбярами, вишивальницями", – розказала Оксана Томич-Геник.

Така новація, каже бібліотекарка, передбачена у проєкті "Бібліотека – простір традицій, місце інновацій", який розробили працівники бібліотеки.

Нагадаємо, 29-го березня працівники Коломийської районної бібліотеки, яких звільнили три місяці тому, голодували під стінами районної ради. Акцію протесту влаштували з вимогою передати бібліотеку у власність міста.

Після акції протесту та голодування колишніх працівників Коломийської районної центральної бібліотеки заклад таки передали на баланс міста.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини