Чи дотримуються вінничани самоізоляції — перевіряє поліція

. Суспільне Вінниця

На Вінниччині нині близько 27 000 осіб перебувають на самоізоляції. Чи дотримуються вони режиму, перевіряє поліція. Від початку карантину на мешканців області склали 83 адмінпротоколи. Про це Суспільному розповів речник поліції області Вадим Кобзар.

Хворим на COVID-19 не потрібно реєструватися у спеціальних додатках — списки працівникам поліції надають у медзакладах. У бланках, зокрема, вказаний номер мобільного та адреса.

За добу правоохоронці перевіряють до півтори тисячі людей, — каже інспектор Дмитро Агатьєв. До одних поліціянти приходять під двері, інших просять визирнути у вікно.

Суспільне Вінниця

Удома на самоізоляції вінничанка Аліна. Жінка розповідає, що з сімейним лікарем спілкується телефоном. Коронавірус протікає без ускладнень, тому додаткових обстежень не потребує. З дому без нагальної потреби не виходить. Продукти їй привозять друзі.

"Після того, як я здала тест і він був позитивний, сказали перебувати на звʼязку, перебувати вдома", — каже вінничанка Аліна.

З Суспільним спілкується з вікна балкону Ярослав.

Суспільне Вінниця

Розповідає,що не місцевий, сімейного лікаря у Вінниці не має. Тож коли підвищилась температура — звернувся до страхової компанії.

"Я пішов за день, здав усі тести. Я пішов на самоізоляцію, а потім все вирішувалося у телефонному режимі. Тепер я чекаю ше повторного аналізу — 5 числа", — розповідає Ярослав.

Суспільне Вінниця

Штраф за порушення режиму самоізоляції становить 17 тисяч гривень. 29 березня поліцейські жодного адмінпротоклу не склали.

Читайте також

  • Відмовився проходити тест на драгері. У Вінниці за кермом затримали п’яного поліцейського
  • У Вінниці затримали підозрюваного у вбивстві заробітчанина з Кіровоградщини