На Херсонщині відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з твариною

На Херсонщині відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з твариною

На Херсонщині відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з твариною
. Фото: Unsplash

На подвір’ї одного з приватних будинків у Олешківській ТГ на Херсонщині поліцейські знайшли повішаного на гілці дерева собаку. За фактом смерті тварини через жорстоке поводження відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомляє поліція Херсонської області.

До поліції надійшло повідомлення від жителя одного із сіл, що його сусід зберігає близько 30 кілограмів наркотичних речовин. Поліцейські перевірили цю інформацію. Повідомлення про зберігання наркотиків не підтвердилось, тому поліцейські вирішили поспілкуватись із заявником. У його дворі вони побачили повішаного на гілці дерева собаку. На запитання поліцейських, що сталося з твариною, чоловік агресивно відповів, що це його пес і він може робити з ним те, що захоче. Чоловік був у стані сильного алкогольного сп’яніння та почав кидатись на поліцейських, провокував конфлікт.

Поліцейські поспілкувались із сусідами чоловіка, які підтвердили, що неодноразово чули, як він знущається над твариною. Поліцейські викликали слідчо-оперативну групу для документування факту жорстокого поводження з тваринами. Наразі тіло собаки направлено на судово-ветеринарну експертизу для встановлення причин її смерті.

Поліцейські склали на чоловіка адміністративні протоколи за ст. 183 «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» та за ст. 185 «Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.299 Кримінального кодексу України «Жорстоке поводження з тваринами».

На початок