Два волинських лісгоспи оштрафували держекоінспектори

Два волинських лісгоспи оштрафували держекоінспектори

Два волинських лісгоспи оштрафували держекоінспектори
. Держекоіспекція Волині

За незаконні рубки та рубки без лісового квитка екологи оштрафували два волинських лісгоспи на 186 тисяч гривень, - повідомляють в Держекоінспекції Волині.

Два волинські лісгоспи заплатять понад 186 тисяч збитків за шкоду навколишньому середовищу.

Працівники Державної екологічної інспекції у Волинській області провели позапланову перевірку ДП "СЛАП "Камінь-Каширськагроліс".

Інспектори вивчили документи щодо призначення рубок та провели обстеження лісових масивів. Виявили рубки без лісорубного квитка, а також незаконно зрізані дерева під час санітарних рубок. Інспектори провели заміри пнів та встановили розмір заподіяної шкоди.

Лісгосп має сплатити до держбюджету 145 тисяч 848 гривень збитків завданої навколишньому середовищу.

Крім, того відбулась перевірка на ДП "СЛАП "Рожищеагроліс". Інспектори нарахували лісгоспу 41 тисячу гривень збитків.

Нагадаємо, ДП "ЛМГ" Звірівське" має сплатити 50 тисяч 486 гривень збитків, а ДП "Ківерцівське ЛГ" 52 тисячі 739 гривень.

Що відомо

  • У жовтні цього року директор державного підприємства "СЛАП Рожищеагроліс" відмовив екологам у проведенні перевірки. Основний аргумент посадовця - "працівники підприємства хворіють та проводяться профілактичні заходи проти поширення коронавірусної інфекції".
  • Наприкінці листопада волинські екологи повідомили про проведення перевірок у п'яти лісгоспах на Волині. Йдеться про ті державні підприємства, які раніше не допускали екологів на підприємства, зокрема: "Рожищеагроліс", "Камінь-Каширськагроліс", "Камінь-Каширське лісове господарство", "Ківерцівське лісове господарство" та "Лісомисливське господарство "Звірівське".
  • На Волині після втручання в ситуацію щодо недопусків на лісові господарства прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та міністра захисту довкілля Романа Абрамовського волинські лісгоспи почали допускати екологів до перевірок.
  • Перша позапланова перевірка відбулася 8 грудня на державному підприємстві «ЛМГ» Звірівське». Керівник лісгоспу Сергій Тишковець допустив інспекторів.
На початок