У Бахмуті не проводили службове розслідування щодо вартості ремонту ґанку за 35 тис. грн без пандуса

У Бахмуті не проводили службове розслідування щодо вартості ремонту ґанку за 35 тис. грн без пандуса

У Бахмуті не проводили службове розслідування щодо вартості ремонту ґанку за 35 тис. грн без пандуса Фото: Суспільне Донбас

У Бахмуті на вході до клуба ветеранів, який розташований у міському палаці культури, було відремонтовано ґанок. Вартість ремонту сягає понад 35 тисяч гривень. За ці гроші змінили форму сходів, поклали нову плитку та встановили поручні. Однак, пандуса для заїзду інвалідів під час ремонту не зробили. За словами бахмутянина Артура Радковського відповідно до Державних будівельних норм, при реконструкції об’єктів необхідно їх облаштовувати пандусами.

Службове розслідування щодо вартості ремонту ґанку біля Палацу культури не проводили. Про це Суспільному повідомили у відповідь на інформаційний запит до Бахмутської міської ради.

"Роботи виконані в повному обсязі, що підтверджується актом прийому виконаних будівельних робіт від 1 грудня 2020 року. Кошти перераховані підряднику в повному обсязі, службове розслідування з питання виконання поточного ремонту ґанку не проводилось. Зауважень від депутатів на сесії від 23 грудня 2020 року не надходило", - йдеться у відповіді міської ради.

Як розповіла Суспільному у сюжеті 14 грудня 2020 року головна бухгалтерка Бахмутського міського центру культури та дозвілля Ірина Яблокова, кошторис робіт опублікований на сайті "Прозорро". Зауважень контролюючих органів до нього не було.

Директорка міського центру культури та дозвілля Наталя Бітюкова розповіла Суспільному, що вони робили не реконструкцію, а ремонт ґанку. Тож будівництво пандуса не було передбачено.

"Сходинки були зруйновані вони були слизькими, поручнями не були оснащені. За власні кошти, які були зекономлені протягом всього року ми зробили цей ремонт", - розповіла Наталя Бітюкова.

Щодо будівництва пандуса, то в будинку культури обіцяють вирішити це питання.

Нагадаємо, торік у грудні бахмутянин Артур Радковський засумнівався, що на ці сходинки будівельники витратили сім квадратних метрів плитки заявлених у кошторисі.

Категорії
ПолітикаЕкономікаКультураСвітСпортВідеоПодіїТоп дняПриродаРегіониСтильДітиНаукаТехнологіїУрбаністикаЇжаДомашні твариниЛюди