У Полтаві на майданчику для вигулу собак оновили огорожу

У Полтаві на майданчику для вигулу собак оновили огорожу

У Полтаві на майданчику для вигулу собак оновили огорожу
. UA:poltava

Її частину викрали невідомі напередодні Різдва. На встановлення комунальне підприємство "Декоративні культури" витратило майже дві з половиною тисячі гривень, розповів його директор Сергій Луценко. Поки крадіїв поліція не знайшла.

Майданчик для вигулу собак, що в мікрорайоні Авіамістечко, – єдиний у Полтаві. За майже три місяці після його відкриття невідомі викрали 4 секції металевої огорожі. Сталося це 6 січня, каже директор підприємства "Декоративні культури" Сергій Луценко, на балансі якого цей майданчик:

"Секції мають такий стан, що їх можна вивернути. Було знайдене ось це закріплення, яке тримало сітку на стовпці. Він вигнутий. Працювали за допомогою лому чи іншого інструменту. Вона просто виривалася".

Відновлена частина огорожі на майданчику
Відновлена частина огорожі на майданчику. UA:poltava

Нині огорожу відновили. На це витратили дві з половиною тисячі гривень, розповів виконроб підприємства "Декоративні культури" Євгеній Губарьков:

"Ми посилили інші кріплення. Розсвердлили кріплення, де була можливість змонтувати викруткою чи іншим інструментом. Цей спосіб ми унеможливили. І посилили саморізами, щоб зафіксувати надійніше ці секції".

Нині камер спостереження тут немає, розповів директор підприємства "Декоративні культури» Сергій Луценко:

"Звернемося в управління ЖКГ з листом, щоб встановити у цьому парку відеокамери по програмі «Безпечне місто». У нас закріплений тут прибиральник, який щоранку із 6 години прибирає. У нічний час, звісно, охоронця у нас немає. Є охоронець, який перебуває у дитячій поліклініці. Ці секції були вирвані ззаду, він їх і не міг бачити".

Майданчик для вигулу собак у Полтаві
Майданчик для вигулу собак у Полтаві. UA:poltava

Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею "Крадіжка". Поки причетних до цього розшукують, каже речник обласної поліції Юрій Сулаєв:

"Санкція передбачає до двох років позбавлення волі. Працівники поліції провели роботу на предмет здачі викрадених секцій на пункти металобрухту. На жодному із таких пунктів, що діють у Полтаві, виявлених подібних елементів не було".

Нагадаємо, єдиний майданчик для вигулу собак у Полтаві відкрили наприкінці вересня минулого року. Його облаштували за майже 270 тисяч гривень із міського бюджету. Він відкритий щодня з 6-ї до 22-ї години.

На початок