"Ганяють не зменшуючи швидкості": рівняни просять подбати про пішохідну доріжку

"Ганяють не зменшуючи швидкості": рівняни просять подбати про пішохідну доріжку

"Ганяють не зменшуючи швидкості": рівняни просять подбати про пішохідну доріжку Суспільне Рівне

Жителі вулиці Штейнгеля у Рівному нарікають на відсутність пішохідної доріжки, через що їм доводиться ходити вздовж проїжджої частини з інтенсивним автомобільним рухом. Як розповіла Суспільному одна з жительок Валентина Ковальчук, на місці стежки, якою люди ходили раніше, поблизу нового пожежного депо, почали зводити капличку.

Валентина Ковальчук зібрала жителів вулиці Штейнгеля, на якій проживає майже шістдесят років, аби розповісти Суспільному про свою проблему.

Тротуар на ШтейнгеляСуспільне Рівне

Жінка каже, що проти пожежного депо нічого немає, але й про безпеку людей просить подбати. За її словами, діти по дорозі до школи і додому змушені долати кілька десятків метрів по проїжджій частині вулиці Князя Володимира.

Тротуар на ШтейнгеляСуспільне Рівне

"З піввосьмої до десятої години тут пройти практично неможливо. Там перехрестя закривається на червоне і колона стоїть аж до того світлофора, кожен хоче проскочити. Мало того, що діти не можуть пройти, вони ще ганяють по нашій вулиці не зменшуючи швидкості", – розповідає рівнянин Сергій Ковальчук.

Тротуар на ШтейнгеляСуспільне Рівне

"Ми просимо просто допомогти, або зробіть нам прохід на цю вулицю, від пішохідної доріжки, яка йде там, щоб цей прохід йшов до нашої вулиці", – додає Валентина Ковальчук.

Тротуар на ШтейнгеляСуспільне Рівне

Як варіант пані Валентина розглядає можливість, щоб рятувальники дозволили прохід повз будівлю депо. Його кілька місяців було відкрито, але нещодавно перекрили парканом.

Тротуар на ШтейнгеляСуспільне Рівне

"Ще влітку там був прохід, вони не закривали, люди там ходили і йшли на свою вулицю. Це було прийнятно. А тепер вони закрили, обгородилися сітками, двометровими парканами і тепер не маємо кудою ходити", – додає рівнянка.

Тротуар на ШтейнгеляСуспільне Рівне

На території пожежного депо Суспільне зустріло чоловіка, який назвався Віктором. На камеру він коментувати відмовився, а поза нею, сказав, що встановити паркан були змушені, адже об'єкт в експлуатацію не здано, будівельні роботи ще тривають.

Речник обласної служби порятунку Дмитро Мельник, розповів Суспільному, що капличку почали будувати на власній території згідно проєкту. За його словами, надалі комунальні служби Рівного будуть облаштувати поблизу пішохідний перехід і тротуари.

Начальник міського управління житлово-комунального господарства Володимир Пилипчук цю інформацію Суспільному підтвердив. За його словами, реконструкцію пішохідної частини вулиці Князя Володимира вже розпочали, але коли точно буде зроблено поворот на вулицю Штейнгеля, сказати не зміг.

Категорії
ПолітикаЕкономікаКультураСвітСпортВідеоПодіїТоп дняПриродаРегіониСтильДітиНаукаТехнологіїУрбаністикаЇжаДомашні твариниЛюди