Керівництво «Кривбасзалізрудкому» оголосило про звільнення трьох працівників керівного складу

Керівництво «Кривбасзалізрудкому» оголосило про звільнення трьох працівників керівного складу

Керівництво «Кривбасзалізрудкому» оголосило про звільнення трьох працівників керівного складу
. Фото: Суспільне. Дніпро

Керівництво Криворізького залізно-рудного комбінату оголосило про звільнення трьох працівників керівного складу. Про це Суспільному повідомив один із учасників перемовин між робітниками та адміністрацією підприємства майстер шахти Артем Лук`янчук.

"Є така інформація, що їх трьох звільнили – Труханенка, Макарова і Колобанова. Це, скажімо так, була наша ініціатива. Ці люди погано ставляться до колективу. Ми не вимагали, але зверталися", – Артем Лук'янчук – гірничий майстер шахти «Тернівська».

14 вересня об 11 годині мали стартувати перемовини між страйкуючими гірниками Кривого рогу та адміністрацією підприємства. Утім, вони не відбулися і робітники о 12 годині організували мітинг під адміністративною будівлею «Кривбасзалізрудком». Про це повідомила учасниця мітингу Олена Маслова. Наразі підземний страйк продовжують сто дев’яносто п’ять робітників шахт “Жовтнева”, “Родіна” “Тернівська” і “Гваржійська”. Цю інформацію кореспондентам Суспільного підтвердив Юрій Самойлов, голова міської організації Незалежної профспілки гірників України.

"Має повернутися Волинець. Якщо він узявся за цю справу, то нехай доведе до кінця. Під його гарантію ми виїдемо і продовжимо наш діалог. Право підписувати Меморандуму та інших погоджень є лише у адміністрації, Волинця, Віктора Стояновського та двох профспілок", – говорить Олена Маслова – підземна стовбурова шахти “Тернівська”.

Нагадаємо, з другого вересня у Кривому Розі триває страйк гірників "Кривбасзалізрудкому". Люди вимагають підвищити зарплату, виконати усі умови, передбачені у колективному договорі, поліпшити умови праці, повернути пільговий стаж та змінити менеджмент підприємства.

Керівництво «Кривбасзалізрудкому» оголосило про звільнення трьох працівників керівного складу
Керівництво «Кривбасзалізрудкому» оголосило про звільнення трьох працівників керівного складу. Фото: Суспільне. Дніпро

Що відомо

  • У Кривому Розі 12-ий день триває підземний страйк гірників. Із забою чотирьох шахт «Кривбасзалізрудкому» не виїжджають робітники. Протестувальники вимагають, зокрема, переглянути робочі норми та нарахування зарплатні, подбати про безпеку праці, вчасно забезпечувати їх матеріалами та ресурсами тощо.
  • 8 вересня депутати Криворізької міськради зібрались на позачергову сесію й звернулися до президента України, уряду та власників шахт. Депутати просили уповноважені органи провести перевірки на шахтах “Кривбасзалізрудкому”, а від власників вимагали врегулювати конфліктну ситуацію.
  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав доручення голові облдержадміністрації Олександру Бондаренку організувати тристоронню раду для діалогу між представниками профспілки, керівництвом області та «Кривбасзалізрудкомом».

Читайте також

  • Через страйки шахтарів депутати Криворізької міськради зібралися на позачергову сесію
  • У Кривому Розі пройшов черговий мітинг на підтримку страйкуючих гірників шахти “Жовтнева”
  • 13 вересня близько 20 гірників піднялись на поверхню із шахт Кривого Рогу через стан здоров'я
На початок