Війська РФ обстріляли Нікопольський район Дніпропетровщини

Війська РФ обстріляли Нікопольський район Дніпропетровщини

Оновлено
Війська РФ обстріляли Нікопольський район Дніпропетровщини
. Ілюстративне фото: телеграм-канал Сергія Лисака

1 червня війська РФ обстріляли Нікопольський район з важкої артилерії. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

За його словами, російські війська випустили по громаді майже два десятки снарядів.

Наслідки атаки наразі уточнюють.

Вдень 1 червня війська РФ вдарили по Нікополю на Дніпропетровщині. Поранені двоє чоловіків 50 та 55 років. Їх госпіталізували в стані середньої тяжкості, повідомив голова ОВА Сергій Лисак.

Пошкоджені п’ятиповерхівка, приватний будинок, лінія електропередач та газопровід.

Що відомо про обстріли Дніпропетровщини

Напередодні, 31 травня, армія Росії обстріляла Нікопольський район Дніпропетровщини. З важкої артилерії вдарили по Марганецькій громаді. Загиблих та поранених серед людей немає.

Станом на 24 лютого 2023 року, за даними голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергія Лисака, війська РФ випустили по Дніпропетровщині понад 330 ракет та кілька тисяч реактивних снарядів. Через атаки загинули 218 мирних жителів і понад 800 дістали поранення.

За цей час Дніпропетровська обласна прокуратура відкрила понад тисячу кримінальних проваджень за фактом порушення законів та звичаїв війни. З них 60 – поєднані з умисним вбивством.

Від початку травня 2023 року військові з повітряного командування "Схід" знищили над Дніпропетровщиною 62 повітряні цілі – 43 безпілотники та 19 крилатих ракет. Найбільше за цей час вдалося знищити ударних дронів "Shahed-136/131".

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок