Еліна Світоліна вийшла у перший фінал після повернення у теніс

Еліна Світоліна вийшла у перший фінал після повернення у теніс

Еліна Світоліна вийшла у перший фінал після повернення у теніс
. Еліна Світоліна. Фото: Jimmie48

Здобула вольову перемогу в півфіналі турніру WTA250 у Страсбурзі.

28-річна українська тенісистка Еліна Світоліна пробилася до фінального матчу турніру рівня WTA250 в французькому Страсбурзі. У півфіналі Світоліна в трисетовому матчі обіграла 22-річну господарку змагань, Клару Борель.

Для Світоліної це був другий півфінал після повернення у теніс (пропустила понад рік через вагітність), перший на такому рівні. Це також була друга зустріч між Борель та Світоліної: попередню гру у 2021 році виграла українка.

У Страсбурзі теж перемогла Світоліна, хоча матч розгортався не на її користь: програла перший сет, відігравалася у другому. І зрештою українка виграла у грі, що тривала понад 2.5 години. Для Еліни – це перший фінал після повернення у теніс.

Як пройшов півфінал Світоліної у Страсбурзі

  • У першому сеті Світоліна програвала 1:4 і 2:5, але не дозволила суперниці подати на сет (4:5). Однак у наступному геймі втратила свою подачу - 4:6 поразка у першому сеті.
  • У другому сеті Світоліна програвала 1:4, була в двох геймах від поразки у матчі. Однак змогла виграти чотири гейми поспіль – 5:4. Однак подала на сет лише з другої спроби – 7:5.
  • У вирішальній партії Світоліна вела з брейком, втратила перевагу, але виграла заключні три гейми – з 3:3 в 6:3.
  • Для Еліни – це лише друга перемога в трьох сетах після повернення у теніс.

WTA250. Страсбург, півфінал

Клара Борель (Франція) – Еліна Світоліна (Україна) 1:2 (6:4, 5:7, 3:6)

Що далі для Світоліної у Страсбурзі

  • Еліна Світоліна зіграє у фіналі проти нейтральної тенісистки Анни Блінкової (росіянка). Це буде перша зустріч між тенісистками. Гра відбудеться в суботу, 27 травня.
  • Світоліна гратиме за свій перший трофей після повернення у теніс, а загалом – 20-й фінал у кар'єрі (16 вона виграла, 3 – програла).
  • Вихід у фінал гарантує Світоліній підйом на 258-е місце у світовому рейтингу. Завдяки виступу у Страсбурзі Еліна піднялася уже на 250 місць.
На початок