СБУ затримала організатора проросійських провокацій в Києво-Печерській Лаврі

СБУ затримала організатора проросійських провокацій в Києво-Печерській Лаврі

СБУ затримала організатора проросійських провокацій в Києво-Печерській Лаврі
. Фото: СБУ

СБУ викрила антиукраїнського релігійного блогера, який поширював наративи Кремля і організовував замовні "акції протесту" біля Києво-Печерської Лаври.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, затриманим є заступник керівника проросійської організації "Единое отечество" та учасник релігійно-політичної організації РПЦ "Союз православних братств України".

Чоловік був одним з організаторів провокацій біля Лаври наприкінці березня. Тоді він підбурював людей до масових заворушень і давав інтерв’ю, де звинувачував Україну у розв’язанні війни.

СБУ затримала організатора проросійських провокацій в Києво-Печерській лаврі
СБУ затримала організатора проросійських провокацій в Києво-Печерській лаврі. Фото: СБУ

За даними СБУ, після початку повномасштабної війни чоловік публічно підтримав російське вторгнення і виправдовував окупацію українських територій. Удома він зберігав заборонену символіку і книги радикальних націоналістичних структур Росії. Водночас блогер вів свій YouTube-канал "Святая Русь".

Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу — виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 8 років.

Що відомо про підозри київським блогерам

СБУ затримала 46-річного киянина, який у соцмережах заперечував збройну агресію РФ. Також чоловік брав активну участь у провокаціях на території Києво-Печерської Лаври.

Служба безпеки України встановила особи шістьох мешканців столиці, які поширювали у соцмережі кадри роботи ППО під час масованої атаки РФ на Київ 16 травня.

На початок