Миколаївці поклали квіти до пам'ятника Шевченку у річницю перепоховання поета

Миколаївці поклали квіти до пам'ятника Шевченку у річницю перепоховання поета

Миколаївці поклали квіти до пам'ятника Шевченку у річницю перепоховання поета
Пам'ятник Тарасу Шевченку. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

У Миколаєві 22 травня дев'ятеро миколаївців відзначили 162 річницю перепоховання українського поета Тараса Шевченка. Обговорили роль митця для України та поклали квіти до пам'ятника. За громадським порядком стежила поліція діалогу.

Про це кореспондентам Суспільного розповів організатор заходу Юрій Діденко.

"Це дуже така знаменна дата. І вона пов'язана з історичним минулим нашого кобзаря, з історичним минулим пророка нашої нації. Ці події завжди на початку 90-х років відзначалися Шевченківськими святами", — сказав учасник заходу Олег Матіюк.

"Мені Олекса Полішкаров (ред. – поет) розповів таку історію про Санкт-Петербург, як вони знайшли те місце, де був похований Тарас Шевченко. Вони знайшли на цвинтарі. Довго ходили, шукали і так вони не могли ніде знайти. Підійшли до того місця, і на те місце сів голуб. Щоправда, на тому місці поряд стояв сміттєвий бак. Росіяни завжди до всього українського так ставилися", — розповів організатор заходу Юрій Діденко.

перепоховання шевченка
Юрій Діденко поклав квіти до пам'ятнику. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

"Навіть в ті далекі часи, коли помер Тарас Григорович Шевченко, знайшлися патріоти, які виконали його заповіт. Стала така подія – перевезення Тараса Григоровича до Канева, на Чернечу гору. Ми теж часто туди їздили, проводили там час. З 1992 року я ні одного дня перепоховання Тараса Шевченка не пропустив", — сказав Юрій Діденко.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок