У Запорізькій області нетверезий водій збив жінку

У Запорізькій області нетверезий водій збив жінку

У Запорізькій області нетверезий водій збив жінку
. ФОТО: ГУНП у Запорізькій області

У Запорізькому районі нетверезий водій скоїв наїзд на пішохода. Травмована 49-річна жінка доставлена до місцевої лікарні. Відкрито кримінальне провадження.

10 липня, близько 15:20, водій автомобіля «Газель» на вулиці Миру в селищі міського типу Балабине під час руху заднім ходом здійснив наїзд на людину. Жінка-пішохід перетинала проїжджу частину в одному напрямку з рухом водія. Внаслідок аварії отримала травми та була доправлена до місцевої лікарні – повідомляє ГУ НП у Запорізькій області.

У Запорізькій області нетверезий водій збив жінку
У Запорізькій області нетверезий водій збив жінку. ФОТО: ГУНП у Запорізькій області

В instagram-пабліку its_zp опублікували відео того, як звільняли постраждалу з-під транспорту. Ногу жінки вдалося звільнити тільки після того, як свідки аварії власноруч розібрали колеса автомобіля.

Встановлено, що водій перебував за кермом в стані алкогольного сп'яніння. На нього складений адміністративній протокол за ч. 1 ст. 130 Кодексу України (Керування транспортними засобами, або суднами, особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння, або під впливом лікарських препаратів, що знижують їхню увагу та швидкість реакції)про адміністративні правопорушення.

Окрім того, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286(Порушення правил безпеки дорожнього руху, або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Найсуворіша санкція за цією статтею передбачає обмеження волі на строк до трьох років, із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

На початок