Українка Марія Гангур здобула дві медалі на чемпіонаті Європи з важкої атлетики у вазі до 64 кг

Українка Марія Гангур здобула дві медалі на чемпіонаті Європи з важкої атлетики у вазі до 64 кг

Українка Марія Гангур здобула дві медалі на чемпіонаті Європи з важкої атлетики у вазі до 64 кг
. Фото: Федерація важкої атлетики

Важкоатлетка здобула нагороди в ривку та у сумі.

Збірна України з важкої атлетики здобула дві медалі на чемпіонаті Європи у ваговій категорії до 64 кілограмів. "Бронзу" у ривку та "срібло" у двоборстві в четвертий день змагань завоювала Марія Гангур.

За три змагальні дні чемпіонату Європи з важкої атлетики Україна виграла 11 медалей різного ґатунку. Дві "бронзи" здобула Ангеліна Ломачинська у вазі до 49 кг, трьома срібними нагородами турнір закінчила Світлана Самуляк (до 55 кг). Одразу шість медалей "синьо-жовтим" приніс виступ Каміли Конотоп та Надії Шпильки: три "золота" та три "бронзи" відповідно.

Читайте також: Українка Каміла Конотоп стала абсолютною чемпіонкою Європи з важкої атлетики у вазі до 59 кг

У ваговій категорії до 64 кг збірна України була представлена двома важкоатлетками – Марією Гангур та Ганною Давидовою. Давидова завершила свій виступ на шостому місці у ривку (93 кг) та на 11-му – у поштовху. За сумою цього результату вистачило на сьоме місце двоборства.

Натомість Гангур, яка проводила турнір у статусі чинної чемпіонки Європи у ривку та двоборстві, здобула "бронзу" та "срібло". При цьому спершу важкоатлетка претендувала на "золото" у ривку: перед стартом змагань вона планувала вагу 100 кг.

Проте замість 100 кг Гангур виконувала спроби з вагою 98 кг. Перша та друга спроба українці не підкорилися, а ось з третьої вона все ж підняла вагу.

У поштовху Гангур взяла дві ваги, закінчивши змагання з результатом 116 кг. Попри те, що за результатами виступів у поштовху вона стала п'ятою, за сумою змогла здобути "срібло" у боротьбі із британкою Зої Сміт.

Важка атлетика. Євро-2023. Жінки (до 64 кг), сума

  1. Нурай Гюнгор (Туреччина): 99 кг (ривок) + 120 кг (поштовх) = 219 кг (сума)
  2. Марія Гангур (Україна): 98 + 116 = 214 кг
  3. Зої Сміт (Велика Британія): 93 + 121 = 214 кг

...

  • 6. Ганна Давидова (Україна): 93 + 110 = 203 кг

Після медалей Марії Гангур Україна має вже 13 медалей на чемпіонаті Європи. По три нагороди здобули Каміла Конотоп, Світлана Самуляк та Надія Шпилька. Три "золота" - всі на рахунку Конотоп.

Усі медалі України на Євро-2023 з важкої атлетики

  • "золото": Каміла Конотоп (ривок, поштовх, сума, до 59 кг)
  • "срібло": Світлана Самуляк (ривок, поштовх, сума, до 55 кг), Марія Гангур (сума, до 64 кг)
  • "бронза": Ангеліна Ломачинська (ривок, сума, до 49 кг), Надія Шпилька (ривок, поштовх, сума, до 59 кг), Марія Гангур (ривок, до 64 кг)

Хто така Марія Гангур

  • Марія Гангур – 22-річна важкоатлетка із Закарпаття, представляє Харківську область..
  • На рівні чемпіонату Європи у 2023 році провела четвертий турнір. Найкращий результат показала у 2022 році, коли за сумою двох видів (222 кг) здобула "золото".
  • У 2021 році на чемпіонаті світу Марія Гангур здобула золоту медаль у ривку та стала четвертою за сумою.
На початок