"Окремий груповий турнір". У Мінмолодіспорту пояснили участь збірної України у відборі на Євро при наявності Білорусі

"Окремий груповий турнір". У Мінмолодіспорту пояснили участь збірної України у відборі на Євро при наявності Білорусі

"Окремий груповий турнір". У Мінмолодіспорту пояснили участь збірної України у відборі на Євро при наявності Білорусі
Збірна України з футболу. Фото: AP Photos

Про це повідомив заступник міністра молоді та спорту України.

Міністерство молоді та спорту не розглядає заборони для збірної України з футболу в її участі у відборі на чемпіонат Європи-2024. Про це повідомив заступник міністра молоді та спорту Матвій Бідний в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Збірна України стартувала у кваліфікації Євро-2024, зазнавши поразки від Англії з рахунком 0:2. Після цього у квітні вийшов наказ Міністерства молоді та спорту України, у якому передбачалася заборона на участь національним збірним у тих турнірах, де беруть участь команди Росії та Білорусі.

Читайте також: Міністерство спорту опублікувало наказ про заборону збірним України змагатися, де присутні атлети з Росії чи Білорусі

Росія не бере участі у відборі на Євро-2024 через відсторонення УЄФА. Водночас Білорусь змагається у кваліфікації на чемпіонат Європи, хоч і проводить домашні матчі на нейтральних стадіонах.

Після виходу наказу заступник міністра молоді та спорту України Матвій Бідний, який його і підписував, коментував долю подальшого відбору на Євро-2024. Тоді він відзначав, що це залежатиме від УАФ - головного футбольного органу в Україні.

Проте згодом у Бідного знову запитали щодо ситуації з участю збірної України з футболу у відборі на Євро-2024. Він наголосив на тому, що у міністерстві не розглядають варіант із забороною, оскільки Україна та Білорусь розділені по різним групам у кваліфікації на турнір.

"Що стосується збірної України з футболу, то участь Білорусі — це окремий груповий турнір. Станом на сьогодні ми не розглядаємо питання заборони участі у відбірковому турнірі національної збірної України з футболу", - зазначив заступник міністра молоді та спорту.

Кваліфікація на Євро-2024: що відомо

  • Наступний матч відбору на чемпіонат Європи — матч проти Північної Македонії — збірна проведе 16 червня.
  • Переобраний президент УЄФА Александер Чеферін у квітні розповів, що очолювана ним організація не змінюватиме своєї позиції щодо участі Білорусі у відборі Євро-2024.
  • Збірній Білорусі від початку повномасштабної війни заборонено проводити домашні матчі на території країни. Гру проти Швейцарії білоруси проводили на нейтральному полі у Сербії.
На початок